28 Mart 2016 15:46

TOFAŞ işçileri işe iade davasını kazandı

Paylaş

Uğur ÖKDEMİR
Bursa

Metal direnişinin ardından işten atılan TOFAŞ işçileri, açtıkları işe iade davasını kazandı.

Bursa 3. İş Mahkemesi, 40 işçinin iş akitlerinin feshinin geçersizliğine ve işe iadelerine, boşta geçen 4 aylık ücret ve diğer haklarının ödenmesine ve patronun işçileri işe başlatmaması halinde kişilerin kıdemine göre 4-8 ay arasında tazminat ödemesine karar verdi.

Mahkeme kararı büyük bir coşkuyla karşılanırken gözler yarın görülecek olan 20 işçinin davasına çevrildi. İşçiler, arkadaşlarına destek çağrısı yaparken 11 Nisan'da da işten atılan diğer arkadaşlarının davasının olduğunu hatırlattı.

Çelik-İş’e üye olduktan sonra işten atıldıklarını hatırlatan işçiler “Bu karar haklılığımızı göstermiştir. Lakin sendikal sebepten dolayı işten atıldığımız bu kararda yer almadı. Bu konuyla ilgili Yargıtay’a başvuracağız” dedi.

Mahkeme sonrası haklı olduklarının kanıtlandığını söyleyen işçiler sendikal sebepten atıldıkları kararı çıkmamasına da tepkili. Mahkemenin vermiş olduğu kararın hem işvereni hem de işçiyi memnun etme olarak niteleyen işçiler, “Burada mahkeme iki tarafı da memnun etmek istemiştir. İşten haksız yere atıldığımızın bir kanıtıdır bu, fakat sendikal sebepten atıldığımız yönünde bir karar çıkmaması bizi üzdü. Biz bu kararı temyize götüreceğiz.  Biz sonuçta sendikal bir mücadele yürüttük ve bundan dolayı atıldık. Bu karar sevinç yarattığı gibi burukluk da yarattı. Yani bu karar ne şiş yansın ne kebap kararıdır" diyen işçiler sözlerine şöyle devam etti: "Bu karar şu an TOFAŞ’ta çalışan arkadaşlarımıza da büyük bir moral oldu. Arkadaşlarımız vermiş olduğumuz mücadelenin ne kadar haklı bir mücadele olduğunu bir kez daha gördü” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Renault'da sinir krizi geçiren işçiler için 'işten atıldılar' diyerek ambulans vermediler

SONRAKİ HABER

Haber Nöbeti'nin Diyarbakır'daki son toplantısına Can Dündar da katıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa