23 Nisan 2012 08:29

Bahar Keder Kokuyor!

GÜLSEN Tuncer, Bahçeşehir Üniversitesi Fazıl Say Konferans salonunda barış şiirlerinden oluşan bir seçkiyi yorumladı. Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği ve ADD Beşiktaş Şubesinin ortak çalışmasıyla hazırlanan etkinliğin ismi ise “Bahar Keder Kokuyor.”Hurma ağaçlarından küçük bir Ortadoğu ve Kuzey A

Bahar Keder Kokuyor!
Paylaş

GÜLSEN Tuncer, Bahçeşehir Üniversitesi Fazıl Say Konferans salonunda barış şiirlerinden oluşan bir seçkiyi yorumladı. Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği ve ADD Beşiktaş Şubesinin ortak çalışmasıyla hazırlanan etkinliğin ismi ise “Bahar Keder Kokuyor.”

Hurma ağaçlarından küçük bir Ortadoğu ve Kuzey Afrika’yı andıran sahne, Gülsen Tuncer’in Arap kadınını temsil eden kıyafetiyle bütünlük taşıyordu. Tuncer’in seslendirdiği şiirlerde, Suriye’den Mısır’a Ürdün’den Libya’ya kadar geniş bir coğrafyada süren savaşlara ve yapılmak istenen işgallere odaklandı. Şiirlere sık sık Arap ezgileri eşlik etti. Ortadoğu’ya yabancı enstrüman olan saksafon Yankee’yi anlatan şiirlerde kendini gösterdi. Gülsen Tuncer’in güçlü sahne performansı etkinliğe gelen konukları oldukça etkiledi.

ADD Beşiktaş Şube Başkanı İlhan Gülek yaptığı konuşmada, ‘Savaş’a Hayır’ diyenlerin seslerini yükseltmesinin gerektiğini söyledi. Gülek ayrıca, barışta, tam bağımsızlıktan, halktan, emekten yana olanlar her yerde emperyalizmin yalanlarına ve savaşa karşı çıkması gerektiğini vurguladı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aşk Yağmuru ‘yakıştığı’ yerde

SONRAKİ HABER

TEKEL direnişinin öğrettikleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa