28 Mart 2016 13:23

Paskalya yürüyüşlerine 10 bin kişi katıldı

Paylaş

Almanya’da yapılan geleneksel Paskalya yürüyüşlerine 10 binden fazla insan katıldı. Paskalya Yürüyüşleri Bürosu tarafından verilen bilgiye göre 80 kent ve kasabada yapılan eylemlere katılım önceki yıllara göre arttı. Geleneksel olarak Rhein-Ruhr Bölgesi’ndeki gösteriyle yapılan eylemlerde bu yıl asıl olarak Suriye’de süren savaş, sığınmacıların durumu ve Almanya’nın yurt dışına silah satması ele alındı. En büyük Paskalya yürüyüşü Berlin’de yapıldı. Yürüyüş 2 bin 500 kişinin katılımı ile gerçekleşti.

Paskalya yürüyüşlerinde “Savaş bir terördür ve derhal son bulmalıdır” sloganıyla yapılan yürüyüş ve miting boyunca taşınan pankartlar ve atılan sloganlarla Alman hükümetinin dış müdahalelerine “Hayır” denildi ve silah ihracatının durdurulması, silah sanayiine desteğin sonlandırılması talep edildi.

Delmenhorst’ta yapılan gösteriye 130 kişi katıldı. Bielefeld ve Düsseldorf”ta yapılan yürüyüşlere 700’er kişi katılırken Duisburg’daki eyleme 500 kişi katıldı. Köln, Münster, Frankfurt (Oder), Münih gibi pek çok kentte yapılan eylemlerde savaşa karşı mücadele çağrısı yapıldı.

Stuttgart’ta ise miting alanı olarak askeri eğitim merkezi önü seçildi. Yürüyüş boyunca; “Silahlanmaya hayır, savaş terördür, sığınmacılar hoş geldiniz, savaşa hayır, Africom kapatılsın, her yerde barış ve yaşasın uluslararası dayanışma” sloganları atıldı. Lokomotiv müzik grubu ise yürüyüş kolunun en önünde müzikleriyle eşlik ettiler.

’60’LI YILLARDAN BU GÜNE...

Almanya’da Paskalya yürüyüşlerinin geçmişi 1960’lı yıllara kadar uzanıyor. Nükleer santrallere, savaşlara ve silahlanmaya karşı ortaya çıkan Paskalya yürüyüşleri kimi zaman 100 binlerce insanın katılımıyla yapılırken kimi zaman da binlerce katılımla gerçekleşti. (Köln/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan ‘Yatırımcı mülteci’ arıyor

SONRAKİ HABER

Savunma Bakanlığı: Kadınların gönüllülük esasına göre askere alınacağı doğru değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...