28 Mart 2016 13:17

İsrail’den vatandaşlarına: Türkiye’den ayrılın

Paylaş

İsrail, IŞİD tarafından gerçekleştirilen 19 Mart’taki Taksim saldırısının ardından yeni saldırılar gerçekleşebileceği ihtimaline karşı yeni bir seyahat uyarısı yayınladı. Tel Aviv yönetimi, vatandaşlarının Türkiye’den “mümkün olan en kısa sürede” ayrılmasını istedi.

İstanbul’un kalbi niteliğindeki İstiklal Caddesi’nde 19 Mart’ta meydana gelen saldırıda üç İsrail vatandaşı ve bir İranlı turist hayatını kaybederken, İsrail Başbakanlığına bağlı terörle mücadele ofisi Türkiye seyahatine ilişkin “3. seviye” bir uyarı yayımlamıştı.

Reuters’ın haberine göre; ofisten yapılan yeni bir duyuruda, bu seviye IŞİD veya diğer grupların Türkiye’deki turistik bölgelere saldırabileceğine dair “yüksek somut tehdit” olarak adlandırdığı seviye 2’ye yükseltildi. Bu alarmın neden verildiği konusunda ise bir detay açıklanmadı.

Açıklamada, İsrail vatandaşlarının Türkiye’ye gitmeyi göz ardı etmeleri ve eğer şu an orada bulunuyorlarsa “Mümkün olan en kısa sürede” ayrılmaları istendi. Alarm seviyesi 1 olsaydı bu durumda İsrail vatandaşlarının “anında” ayrılmaları istenmiş olacaktı. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

HDP İstanbul Kongresine çağırıyor

SONRAKİ HABER

Urfa Valiliği, Öcalan'ın doğum günü sebebiyle kentte her türlü etkinliği yasakladı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...