28 Mart 2016 13:15

HDP İstanbul Kongresine çağırıyor

Paylaş

HDP İstanbul İl Örgütü, 10 Nisan’da “Özgürlük için direniyor, demokrasi için örgütleniyoruz” sloganıyla gerçekleştireceği olağanüstü kongreye hazırlanıyor. HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş, kongreye katılım çağrısında bulundu.

HDP İstanbul İl Örgütü, 10 Nisan’da Bakırköy Sinan Erdem Spor Salonu’nda “Özgürlük için direniyor, demokrasi için örgütleniyoruz” sloganıyla düzenleyeceği 1. Olağanüstü Kongrenin ayrıntılarına ilişkin il binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda açıklama yapan HDP PM Üyesi Asiye Kolçak, Türkiye’de demokratik muhalefet yürüten tüm kesimlerin AKP hükümeti tarafından kuşatma altına alındığı bir süreci yaşandıklarını belirtti. Bu nedenle AKP öncülüğünde yürütülen savaş ve despotizm cephesine karşı demokrasi ve barış cephesini güçlendirmek, demokratik siyaseti daha etkin kılmak amacıyla HDP İstanbul Kongresinin önemli bir yerde durduğunu ifade eden Kolçak, kongreye HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın katılacağını duyurdu.

Açıklamanın ardından konuşan HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş da, AKP’nin devreye soktuğu savaşın halkların birliği ile ortadan kaldırılacağını belirterek, “Düşmanlığın devlet politikası olduğu bir süreçte, HDP’nin çözümden yana ortaya koyduğu projeler önemli” dedi. Ataş, tüm toplumsal kesimleri kongreye katılmaya çağırdı.Meclisi Üyesi Beycan Taşkıran ise kadın hakları mücadelesi için tüm kadınları kongreye davet etti. (İstanbul/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Eşini öldürüp intihara kalkıştı

SONRAKİ HABER

İsrail’den vatandaşlarına: Türkiye’den ayrılın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...