28 Mart 2016 13:09

Enes Ata'nın babası: Enes’in katilleri şimdi Sur’da, Cizre’de

Paylaş

Diyarbakır’da 28 Mart 2006’da katledilen 8 yaşındaki Enes Ata’nın babası Süleyman Ata, oğlunu öldürenler ve emir verenlerin belli olmasına rağmen ceza almadıklarını belirterek, “Enes’i katledenler ceza alsa, adalet yerini bulsaydı, Bugün Cizre, Sur, Silopi ve Nusaybin’de çocuklar katledilmezdi” dedi.

Muş’un Şenyayla ilçesinde 24 Mart 2006’da öldürülen 14 HPG’liden 4’ü için Diyarbakır’da düzenlenen cenaze töreninin ardından polis saldırısıyla başlayan olaylar bölge geneline yayılmıştı. Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Çocuk da olsa kadın da olsa gereği yapılacaktır’ sözleriyle birlikte saldırıların şiddetini arttıran asker ve polis 7’si çocuk 13 kişiyi katletti. 

Bağlar 10 Nisan Polis Karakolu önünde polislerce vurulan Enes Ata’nın babası Süleyman Ata, oğlunun acısının ilk günkü gibi taze olduğunu gözleri dolarak anlatıyor. Ata, “Binlerce Kürt’ün çocuğu katledildi. Enes bunlardan sadece biridir. Enes’i on yıl önce öldürenler bugün Kürdistan’da onlarca çocuğu katletti, enkaz altında bıraktı” diyen Ata, “Devlet bin öldürür, iki bin kişi çıkar meydana. Acılı bir baba olarak dileğim kimsenin ölmemesidir. Evlat acısını yaşadım, başkasının çocuğu ölünce onu içimde hissediyorum. Cizre’de Sur’da ölen ne kadar insan varsa onların da acısını yaşıyorum. Enes bir semboldür. Tüm Kürdistan çocuklarını temsil ediyor. Yüzlerce Enes katledildi. Ceylan Önkol, Uğur Kaymaz, Berkin Elvan, Helin Şen, Miray ve daha nice çocuk katledildi. Cezasızlık oldukça bunlar da olur. Ceza almış, adalet yerini bulmuş olsaydı bu çocuklar yaşayacaktı” dedi. Enes’in arkadaşlarının büyüyüp, genç olduğunu söyleyen Ata, “Yanıma gelip ‘Ben Enes’in arkadaşıyım’ dediklerinde içim cız ediyor. İçim parçalanıyor. Vurulan biz, katledilen de biz, barış diyen de biz. Artık yeter diyoruz. Barış olsun istiyoruz” dedi. Oğlunu katledenlerin Enes’in taş attığını söylediğini belirten Ata, “Enes taş atsa ne olur? ‘Kadın da olsa çocuk da olsa’ diyen Erdoğan’dı. Sonrasında onlarca çocuk katledildi. Sorumlusu odur. Bugün de cumhurbaşkanıdır; yine Cizre, Sur, Silopi ve birçok yerde masum çocuklar katlediliyor. 10 yıl önce Enes, Mahsun ve nice çocuklar bugün ise Cizre, Sur, Nusaybin ve daha birçok yerde çocuklar katlediliyor” dedi. 

Hukuki süreçte devletin failleri aklamaktan yana tavır sergilediğini vurgulayan Ata, ancak yıllar sonra itirazları sonrasında savcının iddianame hazırladığını dile getirdi. Ata, “Adalete güvenmiyorum. On birinci yılına girdi olay. Bu saatten sonra adalet beklemek tuzun yeşermesini beklemek gibidir. Benim için bitmiştir. Enes’i katledenin ruhu temiz değil, onların ruhunda faşizm var. Zaten bunlar o zamanın başbakanı Erdoğan’dan güç alarak yaptılar. Enes’in olayında katil belli, vuran polis belli” dedi. Mahkeme kararı olmadan Enes’in elbiselerinin imha edildiğini, vücudundan çıkan 12 kalibrelik kurşunun kaybedildiğini hatırlatan Ata, “Kurşunun polise ait olduğu kesin olmasına rağmen bugüne dek bir ilerleme olmadı” dedi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İnci Plastik işçileri işten atılan temsilcilerine sahip çıkıyor

SONRAKİ HABER

Eşini öldürüp intihara kalkıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa