28 Mart 2016 13:06

İnci Plastik işçileri işten atılan temsilcilerine sahip çıkıyor

Paylaş

Gebze’de Hak-İş’e bağlı Öz İplik-İş Sendikasının örgütlü olduğu İnci Plastik fabrikası işçileri, işten atılan temsilcilerine sahip çıkıyor. Fabrika önünde eylem yapan işçiler, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirterek patrona ve temsilcileri görevden alarak işten atmaya zemin hazırlayan sendika yönetimine tepki gösterdi. 

İşçiler adına yapılan açıklamada 14 Ocak tarihinde temsilcilerinin hiçbir gerekçe gösterilmeden görevden alındığı hatırlatıldı. Buna karşı defalarca imza toplandığı ve bağlı oldukları şube ve genel merkez düzeyinde girişimlerde bulunulduğu hatırlatılan açıklamada “Sendikaların demokratik bir şekilde yönetilmesi ve aile şirketi olmaktan çıkarılması için mücadele ettik” dendi. Bu mücadele sırasında üretime olumsuz yansıyacak hiçbir girişimde bulunulmadığı kaydedilen açıklamada, buna karşın patronun sendikacıların tarafında yer alarak işyeri temsilcilerinden Kürşat Yalçın’ı işten attığı dile getirildi. Açıklamada “21 gündür fabrikada yemek yemeden, alkış ve slogan atarak, işyerinin önünde bekleyerek eylem yapmaktayız. Bu eylemler sırasında diğer temsilcimiz Önder Demir’in 22 Mart’ta işten çıkarılması öfkemizi bir kat daha artırdı” dendi. 

İŞÇİLER ÜZERİNDEKİ BASKI ARTTI

Eylemlerin kimi engellemelerle karşılandığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yürüyüş yapmamızı engellemek için bekçi köpeği yol üzerinde geçiş yapılamayacak şekilde bağlanıyor. Giriş çıkışları son derece tehlikeli olan ve yol üzerinde yükleme asansörü de bulunan depo sevkiyat bölümünden yapmamız gerektiğine yönelik yazı asılıyor. Eylemde bulunan işçiler arasında bazı örgüt sempatizanlarının olduğuna yönelik çirkin iftiralar panoda yayımlanıyor. İşten çıkarılan bir arkadaşımızın psikolojik sorunu olduğu, diğerinin vücudunda jilet kesiği olduğu, bu insanların çalışanları temsil edemeyeceğine dair yazı asılıyor. Eylemlere katılanların iş kazası geçirdiği taktirde sorumluluk kabul edilmeyeceğine dair yazı asılıyor. Baskıların giderek artması bizleri haklı davamızdan vazgeçirmeyecek.”

RENAULT DİRENİŞİNİN NEFERİYİZ

Sendika Genel Başkanı Murat İnanç’ın üye işçilere argo söz kullandığı, İstanbul İl Başkanı İsmail Demir koparanın ise “Eylemler bitmeden gelmeyiz” dediği, Zeynep Uyar isimli kişinin ise işten atmalar için “ilahi adalet” dediği aktarılan açıklamada, “Eylemler bittikten sonra hangi yüzle buraya gelecekler. Temsilcilerin işten atılmasına yönelik personel müdürünün, temsilcilerin patronun gücünü kullanmasına müsaade etmediğini söylemesi, başka bir yöneticinin de temsilcilerimizin işveren karşısında çok dik durduğunu söylemesi bizlerin davamızda ne kadar haklı olduğumuzu göstermektedir. Biz işçileri temsil edenler tabii ki işveren karşısında dik duracaklar” dendi. 

Yaşanan sorunun artık sadece İnci Plastik işçilerinin değil, tüm işçi sınıfının sorunu olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Bursa’da Renault işçilerinin başlattığı ve işçi sınıfını uyandıran direnişin artık bizler de bir neferiyiz. Bu haklı davamızda tüm işçi kardeşlerimizin desteğini bekliyoruz. Sonucu ne olursa olsun mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” dendi. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hak-İş 1 Mayıs’ı Sakarya’da kutlayacak

SONRAKİ HABER

Enes Ata'nın babası: Enes’in katilleri şimdi Sur’da, Cizre’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...