23 Nisan 2012 08:28

Aşk Yağmuru ‘yakıştığı’ yerde

‘Aşk Yağmuru’ heykeli 2009’dan beri verdiği hukuk savaşının ardından tekrar yerine dikildi. Geçtiğimiz hafta ‘Turizm Haftası’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen törenle ‘Aşk yağmuru’ açıldı.Heytkeltıraş Zafer Sarı’nın imzasını taşıyan ‘Aşk yağmuru’ heykeli Antalya’nın Kemer il

Aşk Yağmuru ‘yakıştığı’ yerde
Paylaş

‘Aşk Yağmuru’ heykeli 2009’dan beri verdiği hukuk savaşının ardından tekrar yerine dikildi. Geçtiğimiz hafta ‘Turizm Haftası’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen törenle ‘Aşk yağmuru’ açıldı.

Heytkeltıraş Zafer Sarı’nın imzasını taşıyan ‘Aşk yağmuru’ heykeli Antalya’nın Kemer ilçesinde 2007 yılında dönemin CHP’li Belediye Başkanı Hasan Şeker tarafından yerleştirilmişti. Fakat 2009 yerel seçimlerinde Başkan seçilen MHP’li Mustafa Gül heykelin ‘müstehcen’ olduğuna karar verip kaldırmıştı. Heykelin kaldırılmasına yönelik tepkilerin sürmesiyle Mustafa Gül ‘Aşk yağmuru’nun Kemer’deki Kuğulu parktaki havuzun içine yerleştirilmesine karar verdi. Haykelin Sahibi Zafer Sarı heykelin yerinden kaldırılması ve izni olmadan başka bir yere konulmasıyla ilgili Antalya 2’nci İdare Mahkemesine iki dava açtı. İki davayı birleştiren Antalya 2’nci Bölge İdare Mahkemesi, heykelin, aynı konsept içinde aynı yerine dikilmesine karar verdi. Yargıtay da mahkemenin kararını onadı. Heykelin ilk yerine konulmasıyla ilgili mahkeme kararına rağmen Belediye Meclisi, heykelin Kuğulu Park’a konulmasına karar verdi.

OKUL VE CAMİNİN ARASINA YAKIŞMIYORDU

Heykelin açılışında konuşan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, mahkeme kararına rağmen heykelin ilk yerine dikilmemesinin nedenlerini şu sözlerle açıkladı: “Bu heykelin yakıştığı yer ‘Kuğulu Park’tı, çünkü her şeyin yakıştığı bir yer var. Cumhuriyet Meydanı’nda veya Atatürk Bulvarı’nda bir tarafında cami bir tarafında okul olan alanda böyle bir şeyin Kemer’e yakışmadığını gördük. Bu nedenle acilen kaldırdık ve layık olduğu yere getirdik. Bizim sanata ve sanatçıya karşı bir tavrımız yok. Sadece ne zaman nerede yapılacağının iyi düşünülmesi gerektiğini savunuyoruz. İnsanların görüş ve bakış açısına zarar vermemesi gerektiğini düşünüyoruz.” (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Inner Wheel International Üyeleri “Kız Doğdu”yu sahneliyor

SONRAKİ HABER

Bahar Keder Kokuyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...