28 Mart 2016 11:40

EMEP Kocaeli İl Başkanı Erkan: ‘Taşerona müjde’ haberleri tam bir fiyaskodur

Paylaş

Emek Partisi Kocaeli İl Örgütü, taşeron işçileri ilgilendiren son tartışmalarla ilgili bir basın açıklaması düzenleyerek “taşerona ‘müjde’ haberleri tam bir fiyaskodur” dedi.

İl Başkanı Arzu Erkan tarafından yapılan basın açıklamasında geçtiğimiz salı günü, meclis grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, kamuda çalışan 720 bin taşeron işçisinin durumu ile ilgili açıklamasına değinerek, “Başbakanın açıklamasının ardından kamuda çalışan bütün taşeron işçilerin kadroya alındığı iddia edildi. Daha önce de olduğu gibi ‘Kamuda çalışan taşerona müjde’ şeklinde haberler yapıldı, hükümete övgüler dizildi” dedi.

Yapılan açıklamanın gerçeği yansıtmadığına değinen Erkan, “Konu ile ilgili yasal düzenleme henüz kamuoyu ile paylaşılmamış olmasına rağmen, taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda paylaşılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, taşeron işçiler açısından bilinen anlamda bir ‘kadroya alınma’ durumunun olmadığının bilinmesi gerekir. Başka bir ifade ile taşeron işçilikte sadece işverenin adı değişirken, mevcut çalışma düzeni taşeron şirketler yerine, devlet eliyle sürdürülecek. Son 14 yılda kamuda çalışan kadrolu işçi sayısını bitme noktasına getiren bir iktidarın, kamuda çalışan 720 bin taşeron işçisini kadroya alacağı iddialarına inanmak için aşırı saf olmak gerekir” ifadelerini kullandı. 

‘KUYRUKLU BİR YALAN!’

“Taşeron işçilere kadro müjdesi”nin kuyruklu bir yılan olduğunun altını çizen Erkan, “Tıpkı asgari ücretin 1.300 lira yapılması gibi kuyruklu bir yalan bu. Asgari ücreti 1.300 lira yapmasına yaptı AKP Hükümeti ama ne yaptı, bunun içine Asgari Geçim İndirimini de (AGİ) koydu. Dolayısıyla, bu yalanların peşine takılanlar, yarın kamuda çalışan taşeron işçilerin ‘özel sözleşmeli personel’ haline geldiğini, çalışma ve yaşam koşullarında belirgin bir değişiklik olmadığını daha net görecekler” dedi.

‘1 MAYIS’TA TALEPLERİMİZLE ALANLARA’

Hükümetin bu uygulamalar ile kendisine biat eden bir işçi sınıfı yaratmanın derdinde olduğunu belirten Erkan, son sözlerini işçileri 1 Mayıs’ta talepleriyle birlikte alanlara çağırarak noktaladı: “Emek Partisi olarak uyarıyoruz! Esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışmanın yaygınlaşacağı bu durum ancak taşeron çalıştırmanın yasaklanması ve mutlak caydırıcılık sağlayacak şekilde çok ağır yaptırımlarla engellenebilir. O yüzden bizler; hiçbir ayrım gözetilmeksizin kamuda ve özelde çalışan bütün işçilere kadro verilmesini savunacak ve onun mücadelesini vereceğiz.İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs’a yaklaşırken de, tüm işçileri başta kadrolu, güvenceli bir iş, insanca yaşayacak bir ücret talebiyle mücadeleye çağırıyoruz. AKP Hükümetinin meclis gündemine getirdiği kiralık işçilik düzenlemesi ve kıdem tazminatlarının fona devri tartışmalarına karşı 1 Mayıs’ta alanlara.” (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KOÜ’de kadın öğrencilerden Ensar Vakfı eylemi!

SONRAKİ HABER

Erkan Petekkaya hakkında suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...