28 Mart 2016 10:55

AKP’li Ensarioğlu: Taziye'ye gitmek suç değil

Paylaş

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, YPG'linin taziyesine gittiği için dokunulmazlık tartışması sırasında adının gündeme gelmesine değinirken, "Bununla ilgili dokunulmazlığım kalkacaksa ilk oyu da ben veririm, hiç sorun değil" dedi. 

Ensarioğlu, merkez Sur İlçesi'nde Bakanlar Kurulu kararı ile yapılan kamulaştırma ile ilgili tartışmalara değinirken, mevcut yasa ve bürokrasiyle bu ilçede 20 yılda bir şey yapılamayacağını ancak insanların beklemeye tahammülü olmadığeını anlattı. Ensarioğlu, "O yüzden Bakanlar Kurulu, zorunlu kamulaştırma kararı aldı. Yapılacak işlemler Belediyenin de onayladığı Sur Koruma Planına göre yapılacak. Yıkım olacaksa ilk kamu binaları yıkılacaktır" dedi.

‘TAZİYEYE KATILMAK SUÇ DEĞİL’

AKP Milletvekili ve MKYK üyesi Galip Ensarioğlu, tartışmazlık konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisi ile ilgili gündeme getirdiği YPG'li taziyesine yaptığı ziyareti değerlendirdi. Ensarioğlu, konunun Ankara saldırısı sonrasında başlayan bir tartışma olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Taziyelere katılmak suç falan değil. Taziyelere katılmak taziye sahibinin acısını paylaşmaktır. Kimse çocuğunun terörist olmasını ve kötü olmasını ve ölmesini de istemez. Bu ayrı olan bir şey ve geleneklerimizde olan bir şeydir. Ama vahşi bir terör eyleminde bütün kamuoyunu infiale sürükleyen eylemde milletin vekili olarak gittiğiniz zaman ve orada konuşma yaptığınız zaman o olayı sahiplenme anlamında toplumda bir sıkıntı yaratıyor. Şimdi bunun üzerine oluşan bir algıydı taziye meselesi. Daha sonra CHP ve paralel yapının benim sosyal medyamda katıldığım bir PYG'linin taziyesini görüntülerini vermişler ve 'Sizin milletvekilinizde katıldı' ve HDP'ye şunu söylerken sonrada sayın Kılıçdaroğlu ana muhalefetin lideri olarak bizzat çıkıp bunu dile getirmesini hayretle izledim açıkçası."

‘BİRKAÇ KEZ KATILDIM’

AKP’li Galip Ensarioğlu, CHP Genel Başkanı'nın söylediğinin aksine bir değil, birkaç kez taziyeye katıldığını anlatırken şöyle devam etti:

"Katıldığım bütün taziyeler Şengal'de ve Kobani'de IŞİD ile savaşırken yaşamını yitiren o günkü YPG'lilerin taziyeleriydi ve ailesini babasını tanıdığım insanlardı. Ailesine taziyeye gittim Bundan hiç gocunmam, çekinmem ve bunu da saklamam. Bununla ilgili dokunulmazlık kalkacaksa ilk oyu da ben veririm, hiç sorun değil. Ama ana muhalefet ve muhalefetin AKP hizmetleri karşısında politika üretemeyip komplekse girmeleri onların bu tür ufak şeylere sarılmalarına sebep oluyor ki, bundan bir şey çıkmaz. Bu memleketin hayrına siyaset üretsinler, bizim muhalefete ihtiyacımız vardır." (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Mimar ve mühendislerden kamulaştırma tepkisi: Kürt coğrafyasının belleğini silmek istiyorlar

SONRAKİ HABER

Nusaybin'de yasak 15. gününde: Saldırılar sürüyor, mahalleler ile iletişim yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...