28 Mart 2016 09:57

Hava desteği gelmeyince Musul Operasyonu durdu

Irak Ordusu'nun başlattığı Musul'u kurtarma operasyonu, koalisyon güçlerinin hava desteği gelmeyince durdu.

Paylaş

Irak'ın IŞİD işgalindeki kenti Musul'u kurtarmaya yönelik başlatılan operasyon fiyasko ile sonuçlandı. Hava muhalefeti nedeniyle koalisyon güçlerinden destek alamayan Irak Ordusu ve Haşdi Vatani (Sunni güçler), hava desteği ile aldıkları 5 köyden sonra operasyonu durdurdu. 

"Fetih operasyonu" ismi ile 24 Mart tarihinde başlatılan harekatta Maxmur çevresindeki Kodîle, Xetab, Mianiye, Nesir ve Xireberdan köyleri IŞİD’den alınmıştı.

Daha sonra Nesir köyünü kuşatan ordu ve milis güçler, hava desteği alamayınca ağır kayıplar verdi. 8 askerin öldüğü, çok sayıda askerin de yaralandığı kuşatma durdurulmak zorunda kalındı.

Öte taraftan Şengal Direniş Birlikleri Komutanlığı (YBŞ-Yekîneyên Berxedana Şengal) tarafından yapılan açıklamada,  Mediban ve İmecris köylerinin özgürleştirildiği ve onlarca Êzidî Kürdün IŞİD’den kurtarıldığı bilgisi verilerek, şöyle denilmişti: "Mediban ve İmecris köyleri DAİŞ'ten tümden temizlendi. Güçlerimizin başlattığı operasyon Musul'un etrafını temizleme operasyonudur. Musul operasyonunun ilk adımıdır. Güçlerimiz Musul'a giden 47. yol hattını çetelerden temizledi. Şengal'den Telafer'e ve Musul'a gidiş yolu açılmış durumda." 

Söz konusu iki köy, Suriye'nin Raqqa ve Deyr Ez Zor kentlerinden destek almasını engelleyecek kavşağın üzerinde bulunuyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Mısır Dışişleri Bakanı: Cumhurbaşkanının kim olacağına Suriye halkı karar verir

SONRAKİ HABER

‘Heyecanlı’ JINHA Muhabiri Beritan'ın ilk duruşması yarın görülecek: Beritan’a ve gazeteciliğe özgürlük…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa