28 Mart 2016 09:37

Eczacılar: İlaçta kaos olursa sorumlusu Hükümettir

Eczacılar ile SGK arasında 31 Mart'ta sona erecek protokol öncesi açıklama yapan İstanbul Eczacı Odası, 31 Mart'tan sonra ilaç hizmetinde yaşanacak kaosun sorumlusunun hükümet olacağı uyarısında bulundu.

Paylaş

İstanbul Eczacı Odası, eczaneler ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında 31 Mart'ta sona erecek protokol nedeniyle, taleplerini paylaşmak ve ilaç sektöründe oluşabilecek olası kaos durumuna dair uyarılarda bulunmak amacıyla oda binasında basın toplantısı düzenledi. 

İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı basın toplantısında ilk olarak, Sarıalioğlu konuştu. 

'BÜTÇEYİ BAHANE ETMEYİN'

Çalışma Bakanı Süleyman Soylu ile yaptıkları görüşmede, Soylu'nun SGK bürokratları, milletvekilleri ve yaklaşık 200 eczacı önünde, taleplerini haklı bulduğunu ifade ettiğini belirten Sarıalioğlu, ""Çalışma Bakanı taleplerimizin Ekonomik Koordinasyon Kurulu tarafından bütçe açısından değerlendirilerek onaylanması gerektiğini ifade etmiştir" dedi. Sarıalioğlu, Eczacılar olarak ekonomik iyileştirme taleplerinin karşılanmasının bir lütuf olmadığını söyledi. Sarıalioğlu, "Bu talebi 2005 yılından bu yana Sağlıkta Dönüşüm Politikalarını hiçbir tedbir almadan, eczacıları ekonomik çıkmaza sürükleyerek uygulayan siyasilerin eczacılara borcu olarak görmekteyiz" dedi. 

Sarıalioğlu 80 milyon sigortalıya sunulacak ilaç hizmetinin sağlıklı yürümesi ve 24 bin 500 eczanenin 71 bin çalışanıyla ayakta kalabilmesi adına istenen iyileştirme talebi için Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndaki bakanların bütçeyi bahane etmelerinin anlaşılmayacağını vurguladı. 

'BU SORUMSUZLUĞA HİÇBİR MESLEKTAŞIMIZI KURBAN ETMEYECEĞİZ'

"Artık yeter" diyen Sarıalioğlu, eczacıların sağlık zincirinin en önemli halkası olduğunun altını çizerek "Bizler, 13 bin eczane batma noktasındayken taleplerimizin karşılanmadığı bir sözleşmeyi imzalamayacağız" diye tepki gösterdi. Sarıalioğlu AKP'yi de şu sözlerle uyardı: "Konfora, kıyağa hesapsız bütçe açılırken sağlıktan ve emeğimizi üzerinden tasarrufa ikna olmayacağız, yetkililerin sorumsuzluğuna tek bir meslektaşımızı bile feda etmeyeceğiz."

Sarıalioğlu son olarak, 31 Mart'tan sonra ilaç hizmetinde yaşanacak kaosunda sorumlularının kendileri değil, Hükümet olacağı uyarısında bulundu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD'in elinden alınan Palmira kentinin son görüntüleri yayınlandı

SONRAKİ HABER

Mısır Dışişleri Bakanı: Cumhurbaşkanının kim olacağına Suriye halkı karar verir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...