28 Mart 2016 07:24

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi'nde açlık grevindeki mahpuslara işkence iddiası

Açlık grevi eylemini sürdüğü Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi'ndeki mahpuslara dönük hak ihlalleri, ağır işkenceye dönüştü. Mahpuslardan Sabri Alabalık'ın ailesine aktardığına göre, hücre cezası alan mahpuslar elleri arkadan bağlandıktan sonra soğuk su darp edilerek işkenceye maruz kaldı.

Paylaş

Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin ve Kürt kentlerine dönük saldırıların son bulması için cezaevlerinde başlatılan süresiz dönüşümlü açlık grevi eylemleri devam ederken, açlık grevindeki mahpuslara dönük hak ihlalleri haberleri gelmeye devam ediyor. Açlık grevi eyleminin sürdüğü Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi'nde bulunan siyasi mahpuslardan Sabri Alabalık, ailesiyle yaptığı görüşmede siyasi mahpuslara yapılan işkenceleri aktardı. 

KARANLIK ODALARDA İŞKENCE!

PKK'li mahpuslara açlık grevi eyleminden dolayı sık sık hücre cezalarının verildiğini aktaran Alabalık, televizyon izleme, gazete okuma gibi temel hakları ellerinden alınan mahpusların, karanlık odalarda ağır işkence uygulamalarıyla yüz yüze bırakılmış durumda olduğunu anlattı. Alabalık, hücre cezası alan 10'a yakın mahpusun hücrelere konulurken ellerinin tellerle arkadan bağlandığı, bedenlerine soğuk su dökülüp hortumla darp edilerek işkenceye maruz kaldıklarını söyledi. 

Yakını Hanifi Alabalık, kendisi ile yaptıkları görüşmede mahpus Sabri Alabalık'ın gardiyanların 'Alın size Kürt mücadelesi' diyerek kendilerine hakaret ve işkence ettiğini anlattığını paylaştı.

Mahpusların sağlık haklarının da ellerinden alındığını söyleyen yakını Hanifi Alabalık, "Eniştemin hastalığı var. Ama buna rağmen hücre cezası veriliyor. Aile olarak hayatı için endişeleniyoruz. Tecridin ve baskıların kaldırılmasını istiyoruz. Cezaevi koşullarının iyileştirilmesini istiyoruz" dedi. 

'İŞKENCELER MECLİS'E TAŞINSIN'

Yapılan bu işkencelerin Meclis'e taşınması gerektiğini belirten Alabalık, "Son dönemde bölgede yaşanan çatışmalardan kaynaklı cezaevlerinde de baskılar artıyor. Biz yakınlarımız için endişeleniyoruz. İnsanlık suçu işleniyor" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Suphi Nejat Ağırnaslı'nın anısına 'Sır' adlı şarkı yazıldı

SONRAKİ HABER

River Plate, Muslera'yı istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...