28 Mart 2016 06:13

Bağlar Halkı: Sağlık ocağı yerine karakol istemiyoruz

Diyarbakır'da "Burada karakol yapılacak" denilerek 1 Nolu Sağlık Ocağı'nın yıkılmasına Bağlar sakinlerinin tepkisi büyüyor. Mahalleli, topladıkları imzaları AKP'li vekil Garip Ensarioğlu'na vermek istediklerini ancak içeri dahi alınmadıklarını belirterek, asla karakol istemediklerini söyledi.

Paylaş

Diyarbakır'da, "Burada karakol yapılacak" denildikten sonra boşaltılan Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi Nükhet Coşkun Caddesi üzerinde bulunan 1 Nolu Sağlık Ocağı, halkın tepkisine rağmen iş makineleriyle yıkıldı. Yıllardır tedavi oldukları sağlık ocağı yıkılıp yerine karakol yapılmasına tepki olan mahalleliler, halkın karakola ihtiyacının olmadığını söyledi. 

'KARAKOL İSTEMİYORUZ'

Diyarbakır'ın en eski sağlık ocağının karakol olmasını kabul etmediğini belirten mahalle sakinlerinden Hatun Yakar (45), "Sağlık ocağı yakındı, çocuklarımız rahatsızlandı mı kolayca götürüp getirebiliyorduk. Biz tansiyonumuzu, şekerimizi bu sağlık ocağında ölçüyorduk. Bizim aile hekimlerimiz de buradaydı. Akşam oldu mu, acil bir şey oldu mu biz uzak bir sağlık ocağına nasıl gidebiliriz? Bize hiçbir bilgi de vermediler" şeklinde konuştu. 

'ENSARİOĞLU İMZALARIMIZI DAHİ KABUL ETMEDİ'

Sağlık ocağının yıkılıp karakol yapılmasını kirli savaşın bir parçası olduğunu ifade eden Mervan Özbek, mahalle esnafları olarak karakol yapılmasını önlemek için 429 tane imza topladıklarını ve bunları AKP Diyarbakır Milletvekili Garip Ensarioğlu'na vermek istediklerini, ancak Ensarioğlu'nun kendilerini içeri dahi almadıklarını söyledi. Çevre binalara "boşaltın" anonsu yapıldığını aktaran Özbek," Bize karakol yapılacağı ve Jandarma Özel Harekatı (JÖH), Polis Özel Harekatı'nın (PÖH) geleceği söylendi. Biz polislere sorduğumuzda da bizimle dalga geçer gibi 'Biz buraya 2. Ninova yapacağız' diyorlar. O sağlık ocağının bahçesinde 50 yıllık ağaçlar vardı, hepsini paletli kepçelerle yıktılar. Biz barış ortamı isterken, devlet neden savaş için karakol yapıyor ki? Burada karakol yapılırsa buradaki cadde söner. Buradaki herkes kesinlikle karakol istemiyor" dedi. 

'KARAKOL YAPARAK MI KÜRTLERİ SEVİYORLAR?'

Devletin yıkılan sağlık ocağını karakola çevirmesine tepki veren Fatma Demir (40) ise, AKP iktidarını eleştirerek, "Erdoğan, ben Kürt vatandaşlarımızı seviyorum diyor. Devlet sağlık ocaklarını karakol yaparak mı biz Kürtleri seviyor? Molozları aldı götürdü, kumları da bugün döktü. Biz burada karakol istemiyoruz" diye ifade etti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Baskın Oran, Erdoğan hakkında akademisyenlere yönelik sözleriyle ilgili tazminat davası açtı

SONRAKİ HABER

Siverek'te askeri aracın geçişinde patlama: 3 asker yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...