28 Mart 2016 01:31

Hakkınızı yedirmeyin, sendikalar bizimdir

Paylaş

Kürşat YALÇIN
İnci Plastik’ten atılan işçi/Gebze

Merhaba; ekmeğinin peşinde olan abilerim, kardeşlerim ben bu mektubu Gebze’den yazıyorum. Biraz sendikadan ve sendikacılıktan bahsetmek istedim. Biz çalıştığımız firmada (İnci Plastik) geçmişten beri süre gelen sıkıntıların birikimiyle çalıştığımız işyerinde temsilci olmaya karar verdik. Ve nitekim çok değerli çalışma arkadaşlarımızın hür iradesiyle, seçim sonucunda temsilci olduk. 

Görev yaptığımız 15 aylık süre boyunca işyerinde eksik olan birçok şeyi mücadelemiz sonucunda değiştirdik. Tabi bu süreç içersin işverene karşı verdiğimiz mücadeleyi bir o kadar da bağlı bulunduğumuz Öz İplik-İş Sendikasına karşı da verdik. Çünkü artık dayanamayıp İstanbul İl Başkanı İsmail Demirkoparan bana ve önder kardeşime “Sizler yüzünden çok zorlanıyorum işverene karşı. Sizin tazminatlarınızı alayım siz de kurtulun biz de kurtulalım” dedi. Oysaki bizim tazminat ve kurtulmak gibi bir niyetimiz hiç olmadı. Aksine üstüne gittik. Çünkü tek bir amacımız vardı, çalışma arkadaşımızın daha iyi bir şekilde çalışmaları ve hak ettikleri ücretleri almasıydı. Bunun üzerine sendika işverenle anlaşarak önce bizi görevden aldı ardından işten çıkardı. 

Ben buradan açık yüreklilikle söylemek istiyorum: Amacı ve görevi işçi hakkını ve hukukunu korumak olan bir sendika, işçi sendikası adı altında aslında işveren sendikasıymış. Bizler onurlu İnci Plastik işçileri olarak yaklaşık 2,5 aydır bunlara karşı mücadelemizi sürdürmekteyiz. İşçinin yanında olması gereken sendika bir kez olsun gelmedi. Yine de alnımız ak, başımız dik bizim, Çünkü görev yaptığımız süre boyunca ardımızda başımızı eğdirecek hiç bir yanlış yapmadık. 

Vermiş olduğumuz bu onurlu mücadeleye başka sendikaların destek vermesine ve buraya gelerek onurlu İnci Plastik çalışanlarını ziyaret etmelerinden dolayı ayrıca minnettarız. Tüm bunlara rağmen bağlı olduğumuz sendika ortada yok. Tabi bir de diğer bölgelerdeki işçi kardeşlerimize bizleri vatan haini olarak tanıtmaları ayrıca kendilerini küçük düşürmekten ve acizlikten başka bir şey değil. Bizler ekmeği için mücadele eden emekçileriz. Şunu da iyi bilsinler; Ne Kürşatlar ne de önderler bitmeyecek. Burada ekmeği için sonuna kadar mücadelesini sürdürecek, onurun simgesi haline gelen İnci Plastik çalışanları var. Ve herkesin bilmesi için söylüyorum; Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanına sesleniyorum kaçmak yerine gelin buraya ve insanlara sendikacılığınızı nasıl yaptığınızı anlatın. Herkes duysun! Anlatılacak çok şey var aslında. Buradan iş kolu ne olursa olsun sendikalı ya da sendikasız işçi ve emekçi kardeşlerime sesleniyorum, hakkınızı yedirmeyin, sendikalar bizimdir, bizim kalacak. Hepinizi Allaha emanet ediyor, saygıyla selamlıyorum... 

ÖNCEKİ HABER

Hakkını ararsan iş bulmakta sıkıntı yaşarsın!

SONRAKİ HABER

Çarşı’dan Fikret Orman’a cevap: Sen Saraylı olabilirsin, biz halkın takımıyız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...