27 Mart 2016 00:56

Lisenin erkekler tuvaletinde pisuvarları yıkıp şadırvan yaptılar

Paylaş

Metehan UD
İzmir

Karabağlar Nevvar Salih İşgören Anadolu Lisesi müdürünün, mescit genelgesinde yer almadığı halde okulun erkekler tuvaletinin pisuvarlarını yıktırarak abdest alınabilmesi için şadırvan yaptırdığı ortaya çıktı. Okul müdürünü aradığımızda ise aldığımız yanıt ilginçti: “Etraf kirlendiği için paspas yıkamak için yaptırdık.”Hükümetin eğitimi gericileştirme politikaları kapsamında çıkardığı okullara mescit genelgesinin ardından müdürler okullarında hızlıca ‘dönüşüm’ başlatmış ve uygun yer olmadığı gerekçesiyle, okulların kütüphaneleri, tekonoloji odaları ve müzik odaları mescite çevrilmişti. Bu değişimlerin en ilginci ise İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde yaşandı. Nevvar Salih İşgören Anadolu Lisesi’nin müdürü, namaz kılacakların abdest alabilmesi için şadırvan yaptırdı. Bu şadırvanı yaptırırken de erkekler tuvaletlerinin pisuvarlarını yıktırdı. 

PASPASLAR İÇİN YAPILMIŞ

Daha önce hükümete yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir Sen’in Karabağlar Şube başkanlığını yapan okul müdürü Davut Köse, gazetemize yaptığı açıklamada, şadırvanın genelgeyle ilgisi olmadığını savunarak, “Etraf kirlendiği için paspas yıkamak için yaptırdık. İznini de aldık” dedi. 

Konuya ilişkin konuşan Eğitim Sen İzmir1 No’lu Şube Başkanı Bahri Akkan, “Üniversiteye öğrenci yetiştirme hedefli anadolu liselerinde abdest alma yerlerinin oluşturulmuş olması öğrencilerin anadolu liselerinde bile pozitif bilimlere değil dine yönlendirme çabalarının ürünü olarak görüyorum” dedi. Akkan bilimsellikten uzaklaşıldıkça böyle örneklerin artacağını söyledi. 

ÖNCEKİ HABER

DONi Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Putkonen: Batıya karşı enformasyon savaşı veriyoruz

SONRAKİ HABER

Diyanet’ten çocuklara: Şehit olun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...