28 Mart 2016 00:52

'1 Mayıs, alan tartışmalarına mahkum edilmeden en yaygın şekilde kutlanmalı'

İşçileri aydınlatma amacıyla bir toplantı düzenleyecek olan sendikaların temsilcileri, önümüzdeki günlerde 1 Mayıs ile ilgili yerellerde yapılacak etkinlikleri belirleyerek kamuoyuna duyuracaklar.

Paylaş

Küçükçekmece’de İkitelli Organize Sanayi Bölgesi ile Sefaköy, Bağcılar’da Güneşli, Bahçelievler  ve Yenibosna bölgelerinde örgütlenme çalışmaları yürüten sendikalar ve işyeri temsilcileri 1 Mayıs öncesi ortak bir toplantı yaptı. Artan sorunlara karşı sanayi bölgelerinden güçlü mücadelelerin örgütlenmesinin önemine dikkat çekilen toplantıda, 1 Mayıs alan tartışmalarına mahkum edilmeden en yaygın şekilde kutlanması gerektiğini söyledi. 

Küçükçekmece’de düenlenen toplantıya katılan Birleşik Metal-İş, DERİTEKS, Belediye-İş, Liman-İş, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Eğitim Sen ve Tüm Bel-Sen’e bağlı sendika şube yöneticileri ve işyeri temsilcileri işçi sınıfına dönük saldırılara karşı ortak neler yapılabileceklerini tartıştı.  

Kıdem tazminatı ve kiralık işçilik ile ilgili tartışmaların sürdürüldüğü toplantıda söz alan temsilciler bu saldırılara karşı ortaya çıkan tepkilerin yetersiz ve güdük olduğunu belirterek, sanayi bölgelerinde daha güçlü tepkilerin örgütlenmesinin önemine dikkat çekti. Kiralık işçilik ve kıdem tazminatları ile ilgili bilgi kirliliğinin olduğunu ifade eden temsilciler ve sendika yöneticileri, özellikle sendikasız işyerlerinde işçilerin kıdem tazminatının kaldırılmayacağı ve güvence altına alınacağına dair yanlış bilgiler yayıldığını belirtti. Toplantıda bilgi kirliliğinin ve yalan propagandanın etkisinin kırılması için sendikaların aydınlatma çalışmaları sürdürmesinin önemi vurgulandı. 

EN YAYGIN 1 MAYIS OLSUN

Toplantına ayrıca 1 Mayıs sürecinin yaklaştığı ve İşçi Sınıfının Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs’ın bu saldırılara karşı mücadelenin yükseltildiği gün olması gerektiği vurgulandı. 1 Mayıs’ın taleplerden kopuk alan tartışmasına mahkum edilmemesi gerektiğine değinen temsilciler olabildiğince en yaygın şekilde 1 Mayıs’ın kutlanması gerektiğine değildiler. 1 Mayıs için şimdiden çağrıların yapılması gerektiğine değinen sendika yöneticileri ve işyeri temsilcileri İkitelli ve Güneşli sanayi havzalarında da yerel kutlamaların yapılması gerektiğini ifade etti. Toplantıda kıdem tazminatı ve kiralık işçilik konularının işlendiği ve 1 Mayıs çağrısı yapılan bildiri çıkarılması ve toplantıya katılan sendikaların temsilcilerinin ortak dağıtımlar yapması kararlaştırıldı. Ayrıca ortak bir aydınlatma amacı ile bir işçi toplantısı gerçekleştirilecek ve toplantıya katılan sendikaların temsilcileri önümüzdeki günlerde 1 Mayıs ile ilgili yerellerde yapılacak etkinlikleri de belirleyecek. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Pakistan’ın başkenti İslamabad'da idam protestosunda çatışmalar çıktı

SONRAKİ HABER

Başbakan ‘taşerona müjde’ dedi ama: İşçilerin sevinci kursaklarında kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...