27 Mart 2016 17:45

KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak: KESK yalnızlaştırılmak isteniyor

Paylaş

Çalışma Bakanı Soylu ve kamu konfederasyonları temsilcilerinin bir araya geldiği Kamu Personel Danışma Kurulu'nda, gazetecilerin toplantıdan erken çıkmasının iktidara yakın medya organlarında “protesto” şeklinde yansıtılmasına KESK’ten tepki geldi. KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak, “KESK yalnızlaştırılmak isteniyor” dedi. 

Yenişafak gazetesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun başkanlığını yaptığı Kamu Personel Danışma Kurulu (KPDK) toplantısında basının erken ayrılmasını  KESK'i protesto olarak lanse etti. “KESK yine PKK'ya toz kondurmadı” denilen haberde, “KPDK toplantısında PKK'ya yapılan operasyonları eleştiren KESK temsilcileri basının protestosuyla karşı karşıya kaldı” ifadelerine yer verildi. Toplantıda olanları gazetemize anlatan KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak, “Çatışmalı bölgelerde kamu emekçileri olduğunu ve bir sağlık emekçisi arkadaşımız vurulduğunda bakanın telefon bile etmediğini söyledim. Bakan terörle mücadele ettiklerini ve Başbakanlık genelgesini hatırlatarak legal görünümler altında illegal örgütler olduğunu söyledi. Bu tanımlamalar aslında tüm muhalif kesimleri kapsıyor. Üyelerimiz sendikal eylemler nedeniyle yargılanıyorlar. Bu terörle mücadele değil” dedi.

Memur Sen'in diğer konfederasyonlardan da savaş politikalarına destek vermesini istediğini söyleyen Toprak, KESK'in bugüne kadar savaş politikalarının arkasında durmadığını ve durmayacağını ifade etti. KESK'e yönelik bu hedef göstermelerin, çarpıtma haberlerle baskı altına alma yöntemi olduğunu düşünüyoruz. Barış diyoruz PKK diyorlar, ek zam istiyoruz terörist gibi davranıyorsunuz diyorlar” dedi. 
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kartal’da öğretmenleri fişleme talimatı ortaya çıktı: ‘Sendikal sınır’ları aşanlara fişleme

SONRAKİ HABER

Nusaybin'de binada patlama: 1'i yüzbaşı ile 1 uzman çavuş hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...