28 Mart 2016 00:51

Kartal’da öğretmenleri fişleme talimatı ortaya çıktı: ‘Sendikal sınır’ları aşanlara fişleme

Hükümetin politikalarını eleştiren kamu emekçilerinin işten atılmasının önünü açan Başbakanlık Genelgesi’nin ardından kamu emekçilerine yönelik baskılar hız kazandı.

Paylaş

Burcu YILDIRIM
Ankara

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Maarif Müfettişleri Başkanları ile yaptıkları toplantıda Eğitim Sen üyelerinin soruşturulmasının cezayla sonuçlandırılması yönünde talimat verildiği iddiasının ardından, bu kez de Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürünün okullara yazı gönderdiği ortaya çıktı. Yazıda,  “sendikal sınırları aşan” öğretmenlerin isimleri istendi.

OPERASYONLARA TEPKİ GÖSTERENLER FİŞLENECEK

Milli Eğitim Bakanlığı’nın mart ayı başlarında Maarif Müfettişleri Başkanları ile yaptığı toplantıda, Eğitim Sen üyesi öğretmenlere açılan soruşturmaların ceza ile sonuçlanması şeklinde bir talimat verildiği iddialarının gündeme gelmesinin ardından bu kez 17 mart tarihinde İstanbul Kartal Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz tarafından tüm resmi ve özel kurumlara fişleme talimatı gönderildiği ortaya çıktı. “Eğitim Hakkını Engelleyici Eylemler” adını taşıyan yazıda, “öğrencileri ve velileri okulu boykot etmeleri yönünde teşvik eden kamu görevlilerinin isimlerinin Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirilmesi” istendi. Yazıda bölgedeki asker ve polis operasyonlarını protesto eden kamu görevlilerinin de isimleri istenerek şöyle denildi: “Son zamanlarda  bazı sendika ve konfedarasyonların güvenik güçlerimizin terörle mücadelesini de bahane ederek boykot ve mevzuatla belirlenmiş görevleri yapmama şeklinde eylem kararı almaları, eğitim hakkının engellenmesidir.” 

İTİBARSIZLAŞTIRMAK İSTİYORLAR

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Eğitim Sen Genel Eğitim Sekreteri Elif Çuhadar, bu talimatı, toplumda muhalif olan kesimlerin baskılanma süreci olarak değerlendirdi. Çuhadar, “Sendika üzerinden örgütlü mücadeleyi itibarsızlaştırmaya dönük bu hamleler kabul edilemez. AKP iktidarı kendisi gibi düşünmeyen herkesi terörle mücadele kapsamında değerlendirerek baskılanma üzerinden içeride ve dışarıdaki politik açıklarını kapatmaya çalışıyor” dedi.

 

 

ÖNCEKİ HABER

Dünden bugüne sporda ırkçılık

SONRAKİ HABER

KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak: KESK yalnızlaştırılmak isteniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa