27 Mart 2016 15:50

Putin'den Esad'a Palmira kutlaması

Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Putin'in Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile telefon görüşmesi yaptığını ve Suriye ordusunun Palmira'yı tamamen geri alması sebebiyle Esad'ı kutladığını bildirdi.

Peskov yaptığı açıklamada, "Putin, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile yaptığı telefon görüşmesinde Suriye ordusunun Palmira'yı teröristlerden kurtarması sebebiyle mevkidaşını kutladı ve bu eşsiz tarihi şehrin dünya kültürü için korunmasının öneminin altını çizdi" dedi.

Peskov şu şekilde devam etti: "Putin bir kez daha Rusya'nın askeri birliklerinin önemli kısmının Suriye'den çekilmesine rağmen Rus Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye hükümetine terörle mücadelede ve topraklarını teröristlerden temizlemede yardım etmeye devam edeceğini belirtti.

Esad, Rusya Hava Kuvvetleri'nin yardımlarının öneminin altını çizerek, Palmira'nın teröristlerden temizlenmesi gibi başarıların Rusya'nın desteği olmadan mümkün olmayacağını dile getirdi. Esad, petrol için ciddi bir rekabetin yaşandığını, fakat petrolün her yerde çok olduğunu fakat Palmira'nın ise tek olduğunu söyledi." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Pakistan'da çocuk parkı yakınlarında intihar saldırısı: 64 ölü 200'ü aşkın yaralı

SONRAKİ HABER

El Cezire 500 çalışanını işten çıkarıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...