27 Mart 2016 15:28

10 Ekim’de yaralılara kan istedi, provokatörlükle suçlandı: Haber Sen yöneticisine soruşturma

Paylaş

Elif Ekin SALTIK
Ankara

10 Eekim Ankara Katliamı sonrasında hastane önünde kan bağışı anonsu yaptığı için Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından ‘provokatör’lükle suçladığı Haber-Sen Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Korhan Rüzgar hakkında soruşturma başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan  soruşturmada, Rüzgar,  “Halkı galeyana getirmek, korku ve kargaşa yaratmayı hedeflemek”le suçlanıyor. 

ÖNCE BAKAN HEDEF GÖSTERDİ

Beş yüze yakın kişinin yaralanması sonrası ciddi bir kan bağışı ihtiyacı doğmuş, nedenle Sağlık emekçileri hastane önlerinde vatandaşlara kan bağışı için anonslar yapmıştı. Ancak Sağlık Bakanlığı yetkilileri ise acil kan ihtiyacı bulunmadığını ileri sürmüş hatta Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı bir konuşmada “Kan anonsu yapan iki provokatör tespit edildi” diyerek Haber-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Korhan Rüzgar’ı hedef göstermişti. 

‘BİZDE HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIZ’

Bursa’da ikamet eden ve telefonla kendisine ulaştığımız Korhan Rüzgar ise o günkü durumu ve sonrasını şu şekilde aktardı: “10 Ekim’de patlamalar sonrası insanlar hastanelere akın etti. Sağlık çalışanları da dışarı çıkarak hastanelerin önünün boşaltılmasını istiyordu, ambulanslar içeriye rahat giremiyordu. Benim elimde megafon vardı ve önce ‘Buraları açın’ şeklinde anonsları yapmaya başladım. Zaman geçip, ölü ve yaralı sayısı arttıkça içeriden çıkan sağlık emekçileri kan ihtiyacı olduğunu ifade ediyorlardı. Haliyle biz de orada kan anonsları yapmaya başladık. Özellikle 0 grubu Rh negatif kana ihtiyaç vardı. Saatler sonra ‘ Burada çok kalabalık var İbni Sina Hastanesi’nde de acil kan ihtiyacı var, oraya da yönlendirin’ denildi. Onun anonsunu yaptık, saatlerce oradaydık. Daha sonra Bursa’ya döndük. 3 gün sonra medyada haberler çıktı. Bakanın açıklamasını, açıklamada bizim tarif edildiğimizi gördüm. TV ekranlarında fotoğrafım vardı.” Geçtiğimiz hafta da karakoldan aranılarak ifadeye çağrıldığını söyleyen Rüzgar, “İfademi Bursa’da vermek istemediğimi ve Ankara’daki avukatım aracılığıyla bunu yapacağımı bildirdim. Hukuki işlemleri başlatıp, avukatım aracılığıyla biz de bir dava açacağız” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Bomba yüklü araçla saldırı hazırlığındaki 6 IŞİD'li yakalandı

SONRAKİ HABER

İş cinayetinde ölüme götüren ihmale hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...