27 Mart 2016 15:09

Anadolu Üniversitesindeki uzaklaştırmalar protesto edildi

Paylaş

Anadolu Üniversitesinde ''Ali İsmail'i kendi arkadaşları öldürmüştür'' diyen Valiyi protesto ettikleri gerekçesiyle 20 Öğrenciye verilen 1 Ay okudan uzaklaştırma cezası öğrenciler tarafından protesto edildi.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde 27 Kasım 2015 tarihinde; öğrenciler, okula gelen Eskişehir Vali'si Güngör Azim Tuna'yı ''Ali İsmail'i kendi arkadaşları öldürmüştür.'' Sözlerinden dolayı basın açıklaması yapıp protesto etmek istemiş ancak polis biber gazıyla öğrencilere saldırmış ve 4 öğrenci gözaltına alınmıştı. Bunun ardından Anadolu Üniversitesi yönetimi 28 öğrenciye izinsiz toplantı düzenlemek suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı. Soruşturma sonucunda ise 20 öğrenci 1 ay süreyle okuldan uzaklaştırma, 8 öğrenci ise kınama cezası almıştı.

Bu baskı ve yıldırma politikalarına boyun eğmiyceklerini söyleyen öğrenciler basın açıklaması gerçekleştirdi. Ali İsmail Korkmaz anıtı önünde bir araya gelen üniversite öğrencileri ''Ali İsmail Korkmaz Ölümsüzdür, Baskılar Bizi Yıldıramaz'' sloganları attı. Grup adına basın açıklamasını okuyan üniversite öğrencisi Buket Şahin '' Üniversitemizde Bilimi, Barışı, Özgürlüğü savunmaya devam edeceğiz! Ülkenin her yerinde patlayan bombalarla katliamlarla insanlar ölür kalanlar ise sokağa çıkmaya korkar hale gelmişken, toplumun tüm muhalif kesinleri susuturulmaya baskı altına alınmaya çalışılırken üniversiteler ve gençlikte bundan nasibini alıyor. Öğrencilere soruşturmalarla, baskı artmış, ancak üniversiteliler sözünü söylemeye devam etmiştir. Bizler tüm bu yaşananlardan sonra tekrar ifade ediyoruz ki elbette üniversitemizde öğrencilere yönelik polis baskısı, soruşturma, gözaltı, cezalara ve provakasyonlara karşı ısrarla bilimi, barışı, özgürlüğü savumaya ve Ali İsmail Korkmazı yaşatmaya devam edeceğiz.'' dedi. 

Şahin geçtiğimiz günlerde Anadolu Üniversitesi'ne 4 defa çizilen ve üzeri karalanan Ali İsmail Korkmaz Silüeti için de ''Üniversitemizde çizilen Ali İsmail Korkmaz Silüeti bir gece saati AKP Gençlik Kolları üyeleri tarafından karalanmıştır. Biz biliyoruz ki dün Ali İsmail'i katleden bugün katillerini koruyan ve üzerini karalayanlardır'' dedi. (Eskişehir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Antalya Ekmek ve Gül Kadın Tiyatro Atölyesi'nden Tiyatrolar Gününde sokak tiyatrosu

SONRAKİ HABER

Müezzinoğlu’dan anayasa için kasımda referandum sinyali

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...