27 Mart 2016 14:40

Adana’da Kızıldere anmasına polis saldırısı

Adana’da Kızıldere Katliamı'nda yaşamını yitirenleri yürüyüşle anmak isteyen Devrimci Liselilere, polis saldırdı.

Paylaş

Adana Devrimci Liseliler, 1972'de Tokat'ın Niksar ilçesi Kızıldere köyünde katledilen THKP/C Lideri Mahir Çayan ve 9 arkadaşını Şakirpaşa Mahallesi'nde bulunan Şakirpaşa Caddesi üzerinde yaptığı basın açıklaması ile andı. "Kızıldere son değil savaş sürüyor" pankartının açıldığı eylemde, sık sık "Kızıldereden Cizre'ye mücadele sürüyor sürecek" ve "Kızıldere son değil mücadele sürüyor sürecek" sloganları atıldı. 

Açıklamayı yapan Devrimci Liseliler üyesi Saime Uçar, "Kızıldere'den Çorum'a, Maraş'tan Sivas'a, Cizre'den Silopi'ye halklarımıza katliamdan başka hiç bir şeyi reva görmeyen dünün egemenleri ile bugünküler arasında öz itibarı ile hiç bir fark yok" dedi 

Açıklamanın ardından yürüyüş yapmak isteyen Devrimci Liselilere, polis gaz bombaları, tazyikli su ve plastik mermilerle saldırdı. Saldırıya uğrayan öğrenciler, sokak aralarında barikat kurdu. Polisin etrafa rastgele attığı gaz bombalarından dolayı çevrede bulunan 2 yaşlı etkilenip baygınlık geçirirken, çok sayıda kişi gazdan etkilendi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Paskalya Bayramı kutlandı: Yumurtalar barış için tokuşturuldu

SONRAKİ HABER

Antalya Ekmek ve Gül Kadın Tiyatro Atölyesi'nden Tiyatrolar Gününde sokak tiyatrosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...