27 Mart 2016 14:35

Paskalya Bayramı kutlandı: Yumurtalar barış için tokuşturuldu

Paylaş

Hristiyanlığa göre, Hz. İsa’nın dirildiği gün olduğuna inanılan Paskalya Yortusu Türkiye’de de pek çok ilde yapılan ayin ve etkinliklerle kutlandı.

İstanbul’da Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki St. Antuan Katolik Kilisesi’nde Paskalya Ayini düzenlendi. Ayin öncesi kilisede alınan güvenlik önlemleri dikkat çekti. Papaz Julius’ın yönettiği ayinde ilahiler okundu. Ayine katılanlar vaftiz edildikten sonra ekmek yedirildi. Ayin ilahiler eşliğinde sona erdi.

HATAY’DA BARIŞ VURGUSU

Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde Karasunmanuk Ermeni Kilisesi’nde düzenlenen ayinde yumurtalar barış için tokuşturuldu. Paskalya törenini kilise papazı Avedis Tabaşyan yönetti. Kiliseye gelenlere kırmızı karanfiller ve çikolata ikram edildi. Duaların edildiği ayinde, eller barış için iyiliklerin artması için açıldı. Ayinin ardından Paskalya Bayramı’nı kutlayan Papaz Avedis Tabaşyan’ın “Hepinizin yüreğindeki kaygılar alınsın. Her birimizin evinde bereket fazlasıyla  geri gelsin. Ekmeğimiz, suyumuz, en çok da sevgimiz çok olsun” sözleri sonrası yumurta tokuşturulmaya geçildi. Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Garbis Kısadur da, bayramların tüm dünyaya ve ülkemize barış getirmesi dileğinde bulundu. 

Mersin’de düzenlenen ayinde renkli görüntüler yaşandı. Latin İtalyan Katolik Kilisesi’nde gerçekleştirilen ayinee Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Roberto Ferrari, Rahip Fransua Dondu ile vatandaşlar katıldı. Ayini Ruhani Reisi Roberto Ferrari, Rahip Fransua Dondu yönetirken, ayinde dini ritüeller gerçekleştirildi. Ayine katılanlar mum yakıp dilekler diledi, İncil’den bölümler okunup dualar edildi. Ayinde konuşan Ruhani Reisi Roberto Ferrari ve Rahip Fransua Dondu, kardeşlik ve barış mesajları verdi. 

Paskalya Bayramı İzmit’te de Protestan Kilisesi’nde, yapılan ayinle kutlandı. Kiliseye Paskalya Bayramı’nı kutlamaya gelenlere renkli yumurtalar ve paskalya çörekleri ikram edildi. Kutlamada Protestan Kilisesi Pastörü Emre Karaali gitar çalarak ilahiler okudu. Kutlamaya katılanlar ilahilere eşlik etti. 

HDP’DEN PASKALYA MESAJI

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ Paskalya Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Eş Başkanlar, “Hristiyan aleminin Paskalya Bayramı'nı, halklar arasındaki dayanışmayı geliştirip, pekiştirmesi dileğiyle; Türkiye’nin barış, kardeşlik ve özgürlüğün örnek coğrafyası, tüm halkların ve inanç gruplarının güvenli toprakları olması umuduyla, en içten duygularımızla kutluyoruz. Bu vesileyle, her yurttaşımızın eşit koşullarda bir arada yaşadığı; farklı halkların ve inanç gruplarının kendi kültürlerini, anadillerini, kimliklerini özgürce kullandıkları ve geliştirdikleri bir ülke olma kararlılığımızı bir kez daha paylaşıyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Düzce'de CHP İl Başkanı'na saldıran 3 kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Adana’da Kızıldere anmasına polis saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...