27 Mart 2016 11:19

ÖDP, 'Alternatif Politika Grupları' kurdu

Paylaş

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) 8. Olağan Kongresi’nden sonra Parti Meclisi Sonuç Bildirisi’ni açıkladı. Redaksiyon Dergisi Ankara Bürosu’nda basın toplantısıyla, sonuç bildirisini kamuoyuna duyuran ÖDP, Türkiye sorunlarına ilişkin Alternatif Politika Grupları kurdu.

Son kongrede 5 kişiden oluşan başkanlar grubu kuran ÖDP’nin Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, kurul adına sonuç bildirgesini okudu. İşleyen, AKP’nin başkanlık sistem uğruna ülkeyi derin kaosa sürüklediğini ifade ederek, “ AKP’nin yarattığı bu tablonun sonuçlarından biri içeride ve dışarıda derinleşen savaşından IŞİD ve PKK’nin şehirlerde patlattığı bombalar sonucu sivillerin hedef haline gelmesidir” dedi. Sivil halkın hedef alınmasının halklar arasından düşmanlık tohumları atılmasına yol açacağını söyleyen İşleyen, “Patlayan bombalar AKP’nin izlediği politikaların sonucudur” dedi.

Alternatif Politikalar Gruplarının Sözcüleri konuştu. Ekonomi Grubu Sözcüsü Aslı Aydın, AKP’nin ekonomi politikaları üzerine “Borçların nasıl kapatıldığını ABD’de hapishanelerinde aradığımız bir sistem” derken, Sağlık Grubu Sözcüsü Osman Öztürk, AKP’nin sağlık alanında “reform” adı altında hayata geçirdiği uygulamaları eleştirdi. Tarım Grubu Sözcüsü Adnan Çobanoğlu ise “Tarım arazileri Kanun Hükmünde Kararnamelerle enerji şirketlerine peşkeş çekildi” derken, Göç ve Mültecilik Grubu Sözcüsü  Onu Kılıç, neoliberal politikalar ve savaş sonucu insanların yurtlarını terk ederek, sefalet içinde yaşamaya başladığını ifade etti.

ÇIKMAYAN KİTAPLARIN TOPLATILDIĞI ÜLKE

Kültür ve Sanat Grubu Sözcüsü Doğuş Sarpkaya, AKP’nin sanatçılara ve eserlerine uyguladığı baskılara değindi. Yerel Yönetimler Grubu Sözcüsü Yaşar Aydın, Devrimci Yol geleneğinden geldiklerini hatırlatarak, Fatsa’dan örnek verdi. Bilişim ve Teknoloji Grubu Sözcüsü Defne Kıran da sosyal medyadaki gelişmelere dikkat çekti. Basın toplantısına katılamayan Enerji Grubu Sözcüsü Kemal Ulusaler,  Dış Politika Grubu Sözcüsü Hayri Kozanoğlu, Doğa, Kent Yaşam Grubu Sözcüsü Nazmi Algan’ın mesajları okundu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Karpuzçay’da HES ısrarı mahkemeye takıldı

SONRAKİ HABER

Ağacı çekerken uçuruma yuvarlanan orman işçisi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...