27 Mart 2016 10:52

Düzce'de saldırıya uğrayan CHP'li Tozan Evrensel'e konuştu: Saldırı planlı ve siyasi

Paylaş

Şerif KARATAŞ
İstanbul

CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan'ın sokak ortasında ‘vatan haini’ denilerek saldırıya uğramasının yankıları sürüyor. Kendisine yapılan saldırının organize ve siyasi olduğunu belirten Tozan, saldırının Düzce’de AKP’ye karşı yürüttüğü etkin muhalefet nedeniyle yaşandığı söyledi.

Dün Düzce’de Zekeriya Tozan’a saldıran Cihan Cengiz ve Raşit Arslanaydın ile dayak anına ilişkin videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Osmanlı Torunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsa Üçüncüoğlu adliyeye sevk edilirken, saldırıya ilişkin Tozan Evrensel'e konuştu.

Tozan kendilerine yönelik saldırıda, çözüm süreci nedeniyle 'terör örgütüne yardım ve yataklık suçu işledikleri' iddiasıyla dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin bakanları ve MİT yetkilileri hakkında yaptıkları suç duyurusunun rol oynadığını söyledi.

Saldırının planlı ve siyasi olduğunu söyleyen Tozan, olayla ilgili tanıkların ve görüntülerin olduğunu söyledi. Kendisinin yalnız olduğu bir sırada aracına başka bir aracın çarptığını ifade eden Tozan, “Düzce’de ‘vatan haini il başkanı’ istemiyoruz diyerek, bana saldırdılar” dedi.

Gezi protestoları döneminde Başbakan olan Erdoğan’ın kullandığı “Evdeki yüzde 50’yi zor tutuyorum” açıklamasına atıfta bulunan Tozan, “Evdeki yüzde 50'yi zor tutuyorum diyenlerin geldiği son noktadır. Faşizmdir. Bu organize bir suçtur. Bunu başaramayacaklar. Korkmuyoruz. Bu bir terör saldırısıdır. Olay yargıdadır. Yargı bugün sınav verecektir. Cumhuriyet savcıları olayı basit bir saldırı olarak mı görecek yoksa organize bir suç olarak mı yargılayacaklar? Bu çok önemli bir durum” dedi.
Kendisine yönelik saldırının Düzce’de AKP’nin yanlış politikalarına karşı yaptıkları etkin muhalefetten duyulan rahatsızlıktan kaynaklandığını söyleyen Tozan, “Aktif siyaset yapan CHP İl Başkanlarını yıldırma çalışmalarıdır” dedi. Tozan, kendisine saldıran kişilerin sabıkası olan kişiler olduğunu belirtti. Kamuoyuna da çağrıda bulunan Tozan, halkın siyasi tercihlerini yaparken, bir daha düşünmesi gerektiğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

Dün Fevzi Çakmak Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Zekeriya Tozan'ın kullandığı otomobile arkadan gelen başka bir otomobil çarptı. Araçtan inen Cihan Cengiz ve Raşit Arslanaydın, 'Sen vatan hainisin' diyerek Tozan'a saldırdı. Saldırı anının görüntülerini de çeken Osmanlı Torunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsa Üçüncüoğlu
Facebook hesabında, “Düzce'de hain, ajan, vatana ihanet eden CHP İl Başkanını istemiyoruz. Varsa vatan hainleri, sıraya girsinler. Bir gün birinizi, bir gün hepinizi” notuyla paylaştı.

Tozan'ın hastaneden rapor alarak şikayetçi olduğu şüpheliler, polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Cihan Cengiz ve Raşit Arslanaydın, 'kasten yaralama', İsa Üçüncüoğlu ise 'suça azmettirmek' ve 'halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit' suçlarından savcıya ifade verdi.

ÖNCEKİ HABER

Karaman Baro Başkanı: Suç duyurusunda bulunmamız doğru olmaz

SONRAKİ HABER

Karpuzçay’da HES ısrarı mahkemeye takıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa