27 Mart 2016 10:40

Karaman Baro Başkanı: Suç duyurusunda bulunmamız doğru olmaz

Karaman Baro Başkanı Oktay Yılmaz, Ensar vakfı ve KAİMDER yurtlarında kalan çocuklara cinsel istismarda bulunulmasıyla ilgili gazetemize konuştu. Yılmaz, vakıf ve dernek hakkında herhangi bir suç duyurusunda bulunmayı şu aşamada düşünmediklerini söyledi. Yılmaz, olaydan önce vakfın evlerinden de vakıftan da haberdar olmadığını belirtti.

Paylaş

Burak ŞEFKAT
Karaman

Karaman’da Ensar vakfı ve KAİMDER yurtlarında kalan çocuklara öğretmen Muharrem B.'nin cinsel istismarda bulunması olayının ardından Karaman Baro Başkanı Oktay Yılmaz gazetemize açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, baro olarak açıklama yapmayı ilk başta düşünmediklerini ancak Valilik makamının açıklama yapması üzerine kendilerinin de açıklamada bulunduklarını söyledi.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMAMIZ DOĞRU OLMAZ'

İstismara uğrayan çocukların arasında zengin olanların da,  yoksul olanların da vakıfta bulunduğuna dikkat çeken Yılmaz,  soruşturmanın sürdüğünü suç unsuruna rastlanmadığı sürece vakıf için bir suç duyurusunda bulunmanın doğru olmayacağını belirtti.

'VALİLİK AÇIKLAMA YAPMASA, HİÇ AÇIKLAMA YAPMAYACAKTIK'

“Olayın ardından geç açıklama yapmanız kamuoyunda tepki topladı? Neden geç açıklama yaptınız” sorusunu yönelttiğimiz Yılmaz, “Biz hiç açıklama yapmayacaktık. Valilik açıklama yaptığı için yaptık” dedi.

'VAKIFTAN HABERİMİZ YOKTU'

Yılmaz, “Vakfın ve KAİMDER'in Karaman'da yer alan evlerinden haberiniz var mıydı” sorumuza ise, “Bırakın evlerden vakıftan dahi haberim yoktu” şeklinde cevap verdi.

KARAMAN'DA TEK GÜNDEM İSTİSMAR VE ENSAR

ÖNCEKİ HABER

Esad'a göre Suriye, 'federasyon fikri için fazla küçük'

SONRAKİ HABER

Düzce'de saldırıya uğrayan CHP'li Tozan Evrensel'e konuştu: Saldırı planlı ve siyasi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...