26 Mart 2016 14:52

Genel İş Genel Başkanı Çalışkan: AKP taşeron sermayesini karşısına alamaz

Paylaş

Mecliste görüşülmesi beklenen Özel Sözleşmeli Personel uygulamasına tepki gösteren DİSK/Genel-İş Başkanı Remzi Çalışkan, uygulamayı esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışmanın dayatması olarak nitelendirdi. Taşeron işçi ile özel sözleşmeli personel uygulamaları arasında fark olmadığını vurgulayan Çalışkan, AKP’nin bu uygulamalar ile kendisine biat eden bir işçi sınıfı oluşturmayı hedeflediğini belirtti.

Özel Sözleşmeli Personel uygulaması ile taşeron işçi uygulaması arasında fark olmadığının altını çizen Çalışkan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun AKP grup toplantısında dile getirdiği, “Tüm taşeron işçilere kadro verilecek” sözlerinin de inandırıcılığı olmayan ve aldatmaya yönelik girişimler olduğunu ifade etti.

‘KADRO TALEBİMİZ YERİNE GETİRİLMİYOR’

Çalışkan, “Daha önce kamuda çalışan tüm işçilere ayrımsız kadro verilmesi talebimiz vardı ve bu hiçbir şekilde gerçekleşmedi” diye konuştu.

Özel Sözleşmeli Personel uygulamasıyla haklarının ellerinden alınacağını söyleyen Çalışkan, sendikaların ve toplusözleşme uygulamalarının da tasfiye edileceğini ifade etti. Çalışkan, “En önemli nokta geriye dönük hak kaybı ve kıdem tazminatlarının yok olmasıdır. Uygulamaya göre, süresi belirli bir çalışma biçimi olacak. 3 yıl çalıştırılan işten çıkarılabilecek. Bu uygulama esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışmanın diğer adıdır” dedi.

AKP’nin, iktidara geldiği günden bu yana kendisine biat eden taşeron bir sermaye yarattığını vurgulayan Çalışkan, “AKP bu taşeron sermayeyi kolay kolay karşısına alamaz. Çünkü taşeron sermaye, AKP’nin arka bahçesidir. Onun için AKP, taşeron sermayenin kendisine sırtını döneceği bir politika hayatta geçiremez. AKP’nin bugün işçi ve emekçilere dayattığı özel istihdam büroları, aslında bunun en açık örneğidir” dedi. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Muş’ta 300 sendikalıya soruşturma

SONRAKİ HABER

Dersim'de 'Türkiye'de Akademi' paneli düzenlendi: ‘Tarih insanlar direnirse yazılır’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa