26 Mart 2016 13:15

Düzce'de CHP il başkanına 'Sen vatan hainisin' diyerek saldırdılar

Paylaş

CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, otomobiliyle evine giderken önünü başka bir otomobil ile kesen Cengiz D. ve Cemal Ü.'nün saldırısına uğradı. 2 saldırgan gözaltına alınırken, Osmanlı Torunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsa Üçüncü, dayak anına ilişkin videoyu, 'Düzce'de hain, ajan, vatana ihanet eden CHP İl Başkanını istemiyoruz' notuyla Facebook hesabında paylaştı.

Olay, saat 14.30 sıralarında Fevzi Çakmak Mahallesi'nde meydana geldi. CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, iddiaya göre kendi kullandığı otomobille Şıralık Mahallesi'ndeki evine giderken, önüne geçen 81 BD 228 plakalı otomobil ile durduruldu. Araçtan inen Cengiz D. ve Cemal Ü., 'Sen vatan hainisin' diyerek Zekeriya Tozan'a saldırdı. Tozan, aldığı darbelerle yere düşerken, 2 kişi otomobile binerek kaçtı.

Tozan'ın polise haber vermesi üzerine Cengiz D. ve Cemal Ü., kısa süre sonra yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, ilk ifadelerinde yol verme meselesi yüzünden aralarında tartışma çıktığını, bunun sonucunda Tozan'ı dövdüklerini ileri sürdü. Polis merkezine giderek şikayetçi olan İl Başkanı Zekeriya Tozan ise saldırının siyasi olduğunu söyleyerek, "Basit bir kaza süsü verdiler. 'Ne oluyor'? dediğimde, 'Sen vatan hainisin' dediler ve saldırdılar. Bu siyasi bir saldırıdır" dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Osmanlı Torunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsa Üçüncü, dayak anına ilişkin cep telefonuyla çekilen videoyu, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabında, 'Düzce'de hain, ajan, vatana ihanet eden CHP İl Başkanını istemiyoruz. Varsa vatan hainleri, sıraya girsinler. Birgün birinizi, bir gün hepinizi' notuyla paylaştı.

DERNEK BAŞKANI GÖZALTINDA

Üçüncü, gözaltına alındı. Polisin kendisini araması üzerine karakola giden İsa Üçüncü'nün, 'azmettirmek' suçlamasıyla gözaltına alındığı belirtildi. Soruşturma sürdürülüyor.

CHP BOLU MİLLETVEKİLİ TANJU ÖZCAN: BU YAPILAN TERÖR OLAYIDIR

Düzce’de CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’ın 2 kişi tarafından dövülmesiyle ilgili olarak Düzce’ye gelen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, “Bu yapılan bir terör olayıdır. Biz onların tehditlerini alır ayağımızın altında ezeriz” dedi.

Düzce CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’ın 2 kişinin saldırısına uğramasının ardından darp raporu almak üzere hastaneye giden Tozan’ı burada CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ziyaret etti. Hastane çıkışı açıklama yapan Milletvekili Tanju Özcan şunları söyledi:

“Bugün burada yaşananlar Türkiye’nin ne noktaya gittiğini gösteriyor. Eşkıya şehre inmiş. CHP’nin Düzce il başkanına saldırıyorlar. Bunu kameraya çekip sosyal medya üzerinden mesaj veriyorlar. Tehdit ediyorlar. Bu gücü nereden alıyorsunuz. CHP İl Başkanına saldırabilecek kadar cesareti kim veriyor. Hem saldırıyorsun hem sosyal medyada görüntüleri yayınlıyorsun, hem tehdit ediyorsun. Bunların arkasında kim varsa gereken cezayı alacaklar. Bu açıkça terör eylemidir. Bunu meclise ve ülke gündemine taşıyacağız. Buna sessiz kalmamız mümkün olamaz. İl Başkanına yapılan bu saldırı tüm Türkiye’ye yapılan saldırıdır. Sen kimsin benim il başkanıma vatan haini diyeceksin. Bizim ülke bütünlüğü konusundaki hassasiyetimiz belli. Sen kimin adına bu işi yapıyorsun. Açık bir şekilde kınıyoruz. Sayın Genel Başkanımız da bildirdi. Türkiye’de birileri nelere yol açtığını görsün. Adam hala tehdit ediyor. Kimin adına yapıyor çok merak ediyorum. İnşallah arkasından bizim tahmin ettiğimiz kişiler çıkmaz” dedi.

Saldırıya uğrayan İl Başkanı Zekeriya Tozan ise, yaşanan bu olayın kin ve nefret ortamı oluşturmak için yapıldığını belirterek “Evdeki yüzde 50'yi zor tutuyorum denilen geldiği son noktadır. Siyaseti daha iyi hizmet etmek için araç olarak gördük muhalefet olarak yapılan yanlışları dile getirdik, bunun dışında bir şey yapmadık. Anayasaya aykırı bütün davranışları dile getirdik. Bu demokrasiye saldırıdır. Bu organize suçtur. İllerinde aktif siyaset yapan CHP İl Başkanlarını yıldırma çalışmalarıdır. Ben darp edilirken bir başka araçtan görüntüler alınıyor sosyal medyada yayınlanıyor. Birtakım insanlar da eline sağlık diye yorum yapıyor. Bu toplumu ayrıştırmaktır. Kin ve nefret duygularını geliştirmektir. Bu organize suçtur” dedi.

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan'ın saldırıya uğramasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Bir siyasi partinin İl Başkanı'nın Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan bir market önünde darp edildiği belirtilen açıklama şöyle:

"Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından soruşturma işlemlerine başlanmıştır. Olayın şüphelileri olarak değerlendirilen ve tüzel kişiliğe haiz bir dernek başkanı olan İsa Ü. ile aynı derneğe üye oldukları beyan edilen Raşit A., Cengiz C. isimli şahıslar Cumhuriyet Başsavcılığımız talimatı ile kolluk birimlerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alınmış, kollukta ifade işlemleri devam etmektedir. Şüpheli İsa Ü'nün sosyal medyada paylaştığı görüntüler ve yazılar ile ilgili olarak ayrıca soruşturma yürütülmektedir. Soruşturmanın titizlikle devam ettiği, soruşturmanın derdest olduğu, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verileceği hususları kamuoyuna saygıyla duyurulur."

CHP'Lİ BÖKE DÜZCE'DE

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, olayın ardından Antalya Milletvekili Devrim Kök ile birlikte Düzce'ye geldi. Partisinin il başkanlığında açıklama yapan Böke, olayı şiddetle kınadığını söyledi. Türkiye siyaseti için dönemeç olan bir olayla karşı karşıya olduklarını ifade eden Böke, şöyle konuştu:

"Öncelikle İl Başkanımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kendisinin hızla ayaklandığı aydınlık, özgür, hukuk devleti üzerine inşa edilmiş demokratik bir Türkiye mücadelesini vermeye devam etmesini istiyoruz. Yaşanmış olan bu olay Türkiye’nin nasıl bir faşist düzen içerisinde olduğunun en somut örneklerinden biridir. Bu bir adli olay değildir. Bu bir siyasi saldırıdır. Türkiye’de toplumu, akılları ve sokakları bu şiddete asla teslim etmeyeceğiz. Bu şiddeti doğuran siyasi dil değişene kadar, bu şiddeti destekleyen siyasi yaklaşım değişene kadar mücadelemizi vermeye devam edeceğiz."

Türkiye'nin daha önce de bu tip olaylarla zor günler yaşadığını belirten Böke, "Aynı sarmalın içerisine Türkiye’yi taşımak isteyenlere karşı 'dur' diyecek olan bizleriz. Bunun bir siyasi olay olduğu vurgusu üzerinden bir kez daha herkese açık yüreklilikle söylemek istiyorum. CHP'nin sağ duyulu tavrı kimseyi böyle saldırılar yapmak konusunda cüretkar bir tavra sevk etmesin. Biz örgütümüzün, Türkiye siyasetinin, toplumumuzun, akıllarımızın ve sokaklarımızın bu şiddete teslim edilmesine izin vermeyeceğiz" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

TSK: Kuzey Irak'ta bir asker, IŞİD saldırısında yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Erdoğan, Taksim Meydanı'na gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...