26 Mart 2016 12:37

Hak-İş'ten hükümete 'taşeron' uyarısı: Çözüm ararken yeni karmaşa yaratılmasın

Paylaş

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, hükümetin kamuda çalışan taşeron işçileri “özel sözleşmeli personel” statüsüyle 3 yıllığına kadroya alma planının yeni bir karmaşa yaratacağı uyarısında bulundu. Arslan, taşeron sorununa çözüm planına konfederasyonların da dahil edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın kamuda çalışan taşeron işçilerin “özel sözleşmeli personel” statüsüyle işe alınacağı yönündeki sözlerini yazılı bir açıklamayla değerlendiren Hak-İş Genel Başkanı Arslan, “ İşçi mi memur mu tam belli olmayan arada bir yerde statü ile karşı karşıya kalan taşeron çalışanların umutları ve heyecanları büyük ölçüde törpülenmiştir” dedi.

Kamudaki 4A, 4B, 4C, 657 gibi statü farklılıklarının ortadan kaldırılması tartışılırken, taşeron işçiler için yeni bir statü oluşturulmaya çalışılmasını eleştiren Arslan, “Sistemin bu şekilde hayata geçmesi durumunda var olan sorunlara yeni bir sorun daha ilave edilmiş olacaktır” değerlendirmesi yaptı.

Arslan, “Çalışanların serbest toplu sözleşme hakları ve ikramiye gibi sosyal hakları ellerinden alınırken, işçi mi memur mu tam belli olmayan arada bir statü getiriliyor. Kamuda 4C gibi statülerden kaynaklanan sorunlarımız varken, yeni bir sorun alanını da maalesef buraya ilave etmiş oluyoruz. Taşeron işçilere yönelik kararlar alınırken, taşeronları örgütleyen Konfederasyonlarla görüşülmemesini büyük bir sosyal diyalog eksikliği olarak görüyoruz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana Tiyatro Festivali başlıyor

SONRAKİ HABER

Kamunun yararı 'İdare ne derse o' mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa