26 Mart 2016 09:18

Erdoğan'dan Dündar ve Gül'ün duruşmasını izleyen konsoloslara: Siz kimsiniz ya!

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen DEİK Dünya Türk Girişimciler Kurultayı'nda konuştu. Erdoğan, dün İstanbul Adalet Sarayı'nda Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı davayı izlemeye giden başkonsoloslara tepki gösterdi.

Erdoğan, "Dün malum bir gazetecinin mahkemesi vardı. Bu yargılamaya katılanların durumu çok önemli. İstanbul'daki konsoloslar mahkemeye geliyor. Siz kimsiniz ya, sizin ne işiniz var orada. Yani diplomasinin de bir adabı var. Burası senin ülken değil burası Türkiye. Sen konsolosluk binası ve konsolosluk sınırları içinde hareket edebilirsin. Diğerleri izne tabidir. Bunlar kalkıp bu ülke içerisinde gövde gösterisi yapacak haddi tecavüz edebiliyorlar. Oynanan oynun tarzını göstermesi bakımından bu çok önemlidir. Demokrasi, insan hakları, özgürlük, seçim laflarını dillerinden düşürmeyenlerin halkın desteğini alarak iş başına gelenlerle, darbeciler karşı karşıya geldiğinde tercihlerinin hangisinden yana olduğunu hep birlikte takip ediyoruz, görüyoruz" dedi.

DAVAYA DA MAHKEMEYE DE MÜDAHİL OLUYOR
Erdoğan, Dündar ve Gül'ün tahliye edilmesi yönündeki Anayasa Mahkemesi kararı hakkında ‘tanımıyorum saygı da duymuyorum’ demişti. Erdoğan’ın öfkesi burada da bitmedi. Dün başlayan davaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MİT müdahil olmuştu. Cumhurbaşkanı, söz konusu haberler yayınlandığında da Dündar için, “Bedelini ödeyecek, öyle bırakmam onu…” demişti.
Dündar ve Erdem Gül’ün  duruşmasını İngiltere Başkonsolosu Leigh Turner, Fransa
Başkonsolosu Muriel Myriam Domenach, Almanya Parlamentosundan Sol Parti Milletvekili Sevim Dağdelen, Almanya Büyükelçisi, İtalya ve Hollanda başkonsolosları takip etmişti.

GEÇMİŞİ UNUTTU!

Erdoğan, konsoloslar için böyle konuşurken geçmişi de unuttu. Erdoğan, 1998 yılında Yargıtay'ın hakkındaki hapis cezasına onamasının ardından 29 Eylül'de dönemin ABD Başkonsolosu Carolyn Huggins tarafından ziyaret edilmişti. Huggins ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, ''Demokratik yöntemlerle seçilen siyasetçilere yaptıkları konuşmalar nedeniyle verilen cezalar, Türk demokrasisine olan güveni zayıflatır'' ifadelerini kullanmıştı.

Gül ve Dündar: 1 Nisan'da da gazeteciliği savunmaya devam edeceğiz

Fatih Polat: Bu dava artık Cumhurbaşkanı ile bizim davamızdır!

Can Dündar ve Erdem Gül davası 1 Nisan'a ertelendi

Can Dündar duruşma öncesi konuştu: Halka gözdağı vermek için kullanılıyoruz


'SÖZDE AKADEMİSYENLER'

Son dönem yaptığı konuşmaların tamamında barış bildirisine imza atan akademisyenleri hedef gösteren Erdoğan, bu konuşmasında da akademisyenleri atlamadı. Barış isteyen akademisyenleri "Sözde akademisyen" olarak nitelendiren Erdoğan, "Biz ne zaman Yeni Türkiye dedik, iste o zaman akılla mantıkla izah edilemeyecek bir sürü sorunu önümüze bulduk. Türkiye'nin Güneydoğusunda yaşanan kalkışmanın akılla izah edilecek bir yolu var mı? Bunlara methiyeler düzenleyen bir takım sözde akademisyenin, ilimden nasibi yoktur. DAEŞ bahanesiyle oynanan oyunlardaki hedefleri görmemek için kör olmak lazım. Türkiye'yi 1959 yılından beri AB kapısında beklettiklerini görünce meselenin kriterler olmadığını gayet iyi anlıyoruz" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çocuk parkını yıkıp Ensar Vakfı binası yaptılar

SONRAKİ HABER

Saatler ileri alınıyor, akıllı telefonlara dikkat!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...