26 Mart 2016 07:34

AKP’li gazeteler tutuksuz yargılamaya tepkili

MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin görüntü ve haber yayımladıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuksuz yargılanması ve davanın 1 Nisan’a ertelenmesi, hükümete yakın gazeteleri kızdırdı.

Paylaş

Gazeteler duruşmanın kapalı yapılmasına karar veren mahkeme heyetini protesto eden milletvekillerinin duruşma salonundan çıkmamasını ‘işgal’ olarak niteledi. 

Sabah gazetesi komplo teorisinde sınır tanımadı ve “MİT TIR’ları davasında Dündar ile Gül’ü DHKP-C’li, FETÖ’cü ve PKK’lı avukatlar birlikte savunuyor” diyerek “Dündar ittifakı” başlığını kullandı. 

Star gazetesi duruşmaya katılan başkonsolosları hedef alarak başkonsolosların yargıyı etkilemeye çalıştığını iddia etti. Star birinci sayfasında “TIR ihanetinde haçlı ittifakı” dedi. 

Yeni Şafak İngiltere Başkonsolosunun Can Dündar’la çekilmiş fotoğrafını kullanarak “CHP ve HDP’liler Mahkemeyi işgal ettiler” dedi. 

Akşam gazetesi de Yeni Şafak gibi başkonsoloslar, CHP ve HDP’li vekillerin duruşmaya ‘akın ettiği’ni yazarak “CHP’li vekiller duruşmayı kilitledi” başlığını kullandı. 

Türkiye gazetesi de başkonsolosların davaya katılmasına tepki gösterdi ve “Can Dündar’a ‘dış’ destek” üst başlığıyla “Konsolos kuşatması” dedi. 

Kayyım atandıktan sonra yayın çizgisi AKP’ye yakınlaşan Zaman gazetesi ise birinci sayfada gördüğü haberinde “Casusluk davasında vekil engeli” dedi. (MEDYA SERVİSİ) 

 

ÖNCEKİ HABER

Yandaşlar paralel evrenden yayına devam ediyor

SONRAKİ HABER

Fırat Anlı'dan Sur yorumu: Toledo değil açık cezaevi yapacaklar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...