26 Mart 2016 07:31

Yandaşlar paralel evrenden yayına devam ediyor

Reza Zarrab’ın ABD’de tutuklanması AKP’ye yakın gazetelerin manşetlerinde yerini aldı. Star, Sabah, Akşam ve Güneş gazeteleri Zarrab’ı tutuklayan New York Güney Bölge Savcısı Preet Bharara’yı yine ‘paralel’ ilan etti.

Paylaş

Star gazetesi, “Himmeti aldı, FETÖ şerifi oldu” manşetini kullanırken “ABD’li savcı FETÖ’nün yıllık 2,5 milyon dolar ödediği hukuk bürosunun avukatlarından senatör Schumer’in bir numaralı adamı” olduğunu iddia etti. Haberde Fethullah Gülen’in politik bağışlarla Charles E. Schumer’i avcuna aldığı da öne sürüldü. Gazete, “Hürriyet bütün umudunu Reza Zarrab’lı Beyaz Saray darbesine bağladı” diyerek Doğan Grubu’na yüklenmeyi de ihmal etmedi.

Erdoğan’ın Fethullah Gülen’e atfen sarf ettiği “Bedduaları sallıyor ama hiçbiri tutmaz” sözlerini manşete çeken Sabah gazetesi ise “Rıza Sarrafı’ı tutuklatan Savcı, Gülen’ci senatörün başdanışmanı çıktı” diye yazdı. Gazete Charles E. Schumer’in Gülen cemaatinden “Bugüne dek toplamda 40 bin dolar bağış aldığını” yazdı. Sabah ayrıca, savcı Bharara’nın senatör Schumer’in torpiliyle New York savcısı olduğunu da iddia etti.

Akşam gazetesi de Star ve Sabah gazeteleri gibi “Şerif’in patronu paralel senatör” başlığını kullanarak savcının patronunun Schumer, Schumer’in patronunun da Gülen olduğunu iddia etti. Akşam da diğer gazeteler gibi Aydın Doğan’a yüklenmeyi ihmal etmedi.

Güneş gazetesi ise iddiaları bir üst seviyeye taşıdı “Tutukla Obama’yı” manşetiyle çıktı. Gazete ABD’nin oyununun sarpa saracağını ve kendi ülkesinin yetkililerini, Başkan’a varıncaya kadar yargılamak zorunda kalacağını yazdı.

Dört gazete de savcı Preet Bharara’nın paralel olmasında karar kılsa da öne sürdükleri ‘rüşvet’ miktarında anlaşamadı. Star Charles E. Schumer’in 2.5 milyon aldığını söylerken, Sabah 40 bin dolarda kaldı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Şırnak'taki çatışmalarda bir korucu hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

AKP’li gazeteler tutuksuz yargılamaya tepkili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...