26 Mart 2016 06:32

Rusya: ABD, Esad’ın geleceğini tartışmaya gerek olmadığına ikna oldu

Paylaş

YDH'ye göre Inter Fax haber ajansına demeç veren Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD’nin şu anki müzakerelerde Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’ın geleceğinin tartışılmamasını kabul ettiğini açıkladı.

Sergey Ryabkov, “Moskova’nın tutumu, bu aşamada Beşşar Esed’in geleceğinin tartışılmasına gerek olmadığı yönündedir, Washington da bunu anlamaya başladı. Bu engeli ortadan kaldırdık” dedi.

“Moskova, Amerika’yı Beşşar Esed’in geleceği konusunda verilecek kararı sonraya bırakma konusunda ikna etti” diyen Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Washington’un Suriye’deki siyasi sürecin geliştirilmesi için Suudi Arabistan ve Türkiye’ye baskı yapmasını umduğunu söyledi.

Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry, bu hafta Suriye konusunda görüşmelerde bulunmak üzere Rusya’ya gitmişti. Moskova’daki görüşmelerinden sonra Rus meslektaşı Sergey Lavrov’la ortak bir basın toplantısı yapan Kerry, Suriye hükümetiyle muhalifler arsında doğrudan müzakerelerin başlatılması için daha fazla çaba gösterilmesi konusunda Washington ve Moskova arasında görüş birliği bulunduğunu söylemişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Vaaz veren müftü: Tank, top yetmez atom bombası yapmamız lazım

SONRAKİ HABER

Yeni Şafak'ın facebook sayfası 2.5 milyon takipçiden 'temizlenerek' açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa