26 Mart 2016 06:04

HDP çalışanı: Bombalı çiçeği Savaş Yıldız verdi

HDP Adana ve Mersin il binalarına bombalı saldırıda bulunduğu belirtilen IŞİD'ın 'canlı bombası' Savaş Yıldız'ın itiraflarını Yıldız'ın elinden bombalı çiçeği alan HDP çaycısı doğruladı. Çaycı, bombayı getiren kişinin Yıldız olduğunu ifade etti.

Paylaş

HDP Adana ve Mersin il binalarına yönelik 18 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirilen bombalı saldırıların ayrıntıları ortaya çıkıyor.

Adana ve Mersin Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından saldırı ile ilgili yürütülen soruşturma dosyasına anında gizlilik kararı getirilirken, yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen soruşturmada hiçbir ilerleme sağlanmadı. Tel Ebyad'da (Girê Spî) sağ yakalanan ve geçtiğimiz gün ANHA'ya konuşan IŞİD'in 'canlı bomba'sı Savaş Yıldız, saldırının MİT ile birlikte planlandığını itiraf etmişti. HDP il binalarına nasıl saldırdığını ve MİT'in kendisini nasıl kullandığını anlatan Yıldız, HDP Adana İl binasına bıraktığı bombayı çaycıya verdiğini söyledi. Yıldız'dan çiçeği alan çaycı Cemil Yağız, bombayı kendisine verenin Yıldız olduğunu doğruladı. Yıldız'ın itiraflarının medyada yayınlanması ardından harekete geçen avukatlar ise, soruşturma dosyasının genişletilmesi için savcılıklara başvuru yaptı. 

'ÇİÇEĞİ YILDIZ GETİRDİ' 

HDP çaycısı Cemil Yağız, Yıldız'ın HDP mitinginin olduğu gün elinde bir saksı çiçekle parti binasına geldiğini ve kendilerine bu saksıyı verdiğini anlattı. Yağız, "Yöneticilerle birlik ilçe binasının kapısındaydık. İsimsiz bir saksı çiçeği getirdi. Kimden geldiğini sorduğumuzda bize, 'Mısır Çarşısı esnafı yolladı' diyerek çiçeği verdi. Ben çiçeği aldım. Başkanlık odasında bulunan dolaba koydum, ertesi gün ise orada patladı. Bu kişi getirdi, o çiçeği. Bu kişinin üzerinde bir tişört vardı. Şuan haberlerde servis edilen fotoğraftaki kişi bana çiçeği veren Savaş Yıldız'dır" şeklinde konuştu.

Yıldız'ın itiraflarının medyada yayınlanması ardından HDP Mersin il örgütü avukatı Bedri Kuran tarafından, Adana ve Mersin HDP binalarına yönelik bombalı saldırılarına ilişkin soruşturma dosyasını yürüten savcılığa etkin bir soruşturmanın yapılması ve soruşturmanın genişletilmesi talebi ile başvuru yapıldı. Sanığın görgü tanıkları tarafından teşhisinin yapıldığının belirtildiği başvuruda, "Soruşturmanın ne kadar etkili ve yetkin bir şekilde yapıldığı hakkında bilgi sahibi olmamız mümkün olmamıştır" denildi. 21-22 Mart'ta ANHA haber ajansı tarafından Savaş Yıldız ile yapılan röportajda, olayı itiraf ettiği ve olayın planlamasında ve lojistik destek verilmesinde Ebu Musab, Ebu Bekir ve Efe isimli MİT mensuplarının kendisine yardımda bulunduğunun ifade edildiği başvuruda, "Bu açıklamanın incelenerek, yukarıda ismi geçen kişilerle ilgili etkin ve yeterli soruşturma yapılmasını talep ederiz" ifadeler kullanıldı. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da Newroz Tertip Komitesi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Vaaz veren müftü: Tank, top yetmez atom bombası yapmamız lazım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...