25 Mart 2016 16:43

Paris saldırganı ile ilgili skandal iddia: Polis, Abdeslam’ı buldu ama gizledi!

Paylaş

Belçika polisinin, 13 Kasım Paris saldırılarının zanlısı Salah Abdeslam’ın başkent Brüksel’de saklandığı adresi Aralık ayından bu yana bildiği ama bunu savcılıkla paylaşmadığı ortaya çıktı. Raporun neden gizlediğini öğrenmek isteyen Belçika Parlamentosu, konu ile ilgili olarak soruşturma başlattı.

Mechelen Emniyet Müdürlüğü tarafından Aralık ayı başında hazırlanan rapora göre, kent polisi Avrupa’da arananlar listesinin başında yer alan Abdeslam’ın saklandığı adresi aylardır biliyordu. Belçika’da yayımlanan Gazet van Antwerpen’de yayınlanan rapora göre elde ettiği rapora göre, polis bu bilgiye 13 Kasım’da 130 kişinin öldüğü Paris saldırılarının hemen ardından ulaştı.

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre polise, Abdeslam’ın teyzesinin oğlu Abid Aber Kane’nin de radikal görüşe sahip olduğu bilgisi geldi. Kane’nin, Abdeslam ile sık sık temas kurduğu vurgulandı. Bu kişinin, Abdeslam’ın yakalandığı Brüksel’in Molenbeek semtindeki Vierwind Sokağı 79 numarada yaşadığı belirtildi.

TEYZESİNİN OĞLU DA TUTUKLANDI

Abid Aber Kane’nin, Paris saldırıları sonrası olay yerinde görüldüğü belirtilen araca benzer bir otomobil kullandığı bilgisi de polise iletildi. Bu bilgiler bir rapor haline getirildi. Ancak Mechelen polis şefi, bu bilgileri savcılığa iletmedi.

Salah Abdeslam, 18 Mart’ta Molenbeek’teki Vierwind Sokağı 79 numaralı evde bacağından vurularak yakalanmıştı. Polis, evin sahibi olan teyzesi ile oğlu Abid Aber Kane’yi de gözaltına alındı, Kane daha sonra “terör örgütü üyesi” olduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Abdeslam’ın yakalanmasından 4 gün sonra da Brüksel’de Zaventem Havaalanı ile Maelbeek metro istasyonunda intihar saldırları düzenlendi.

BİLET BULSAYDI STADYUMDA SALDIRACAKTI

Polis, saldırıları gerçekleştirenlerin Abdeslam ile aynı gruba ait olduğunu açıkladı.

İfade veren Abdeslam ise Paris saldırılarının planlayıcısının, olaydan bir hafta sonra Paris’in banliyölerinden Saint-Denis’deki bir operasyonda öldürülen Abdelhamid Aabaoud olduğunu öne sürdü. Sorguda, Fransa-Almanya futbol maçı sırasında kendisini hava uçurmayı planladığını söyleyen Salah Abdeslam, bileti olmadığı için stadyuma giremediğini bu nedenle intihar saldırısından vazgeçtiğini belirtti. Saldırıların ardından Belçika’daki iki arkadaşını arayan Abdeslam, onların yardımı ile geldiği Brüksel’de 126 gün saklandı. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

İsrail askeri yaralı Filistinli’yi infaz etti

SONRAKİ HABER

Erkan Petekkaya’ya Altın Bamya Ödülü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...