25 Mart 2016 16:14

İsrail askeri yaralı Filistinli’yi infaz etti

Paylaş

İşgal altındaki Batı Şeria’nın el Halil kentinde bir İsrail askeri, vurulan ve kendinden geçmiş halde yaralı olarak yatan Filistinli genci onlarca kişinin gözleri önünde başından vurup öldürdü. İsrail Savunma Bakanlığı, insan hakları örgütü B’Tselem’in görüntüleri yayınlaması üzerine infazcı askerin tutuklandığını duyurdu.

‘DOĞRU YERDE, DOĞRU ŞEYİ YAPTIM’

Haaretz gazetesi, askerin ilk ifadesinde kendisini “Doğru zamanda, doğru şeyi yaptım” diye savunduğunu yazdı. Yaralı Filistinli için, “Kalın bir kaban giyiyordu, ayağa kalıp patlayıcı yüklü bir kemeri infilak ettirmesinden korktum” diyen İsrail askeri, “Teröristin hareket ettiğini görüp vurdum. Kendisini hava uçurmasından korktum” sözleriyle kendisini savundu.
Ancak yaralı Filistinlinin yerde cansız halde yattığı sırada çekilen görüntülerinde üzerinde ince bir ceket olduğu görülüyor.

Öte yandan İsrailli askerin avukatı da müvekkilinin toplumu teröristlerden korumak için ateş ettiğini ve ‘suçsuz’ olduğunu iddia etti. Videodan hareketler bir karara varmanın doğru olmayacağını iddia eden avukat “Kimin toplumumuzu savunduğunu, kimin çocuklarınızı savunduğunu unutmayın” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Dokunulmazlıklarda son karar haftaya: AKP kendi teklifini Meclise sunabilir

SONRAKİ HABER

Paris saldırganı ile ilgili skandal iddia: Polis, Abdeslam’ı buldu ama gizledi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...