25 Mart 2016 15:48

Akademisyenlere dayanışma kartı yolladılar: Yalnız değilsiniz!

Paylaş

Barış istedikleri için tutuklanan akademisyenler Esra Mungan, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy ile dayanışma sürüyor. İzmir’de akademisyenlere dayanışma kartı gönderen Barış Bloku tutuklu akademisyenlerin derhal serbest bırakılmasını istedi.

Barış bildirisine imza attıkları için tutuklanan 3 akademisyen hakkında yürütülen soruşturma da akademisyenler hakkında “örgüt üyeliği” iddiasıyla 1.5 yıldan 7.5’ar yıla kadar hapis cezası istendi.  Esra Mungan, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy hakkında hazırlanan 10 sayfalık iddianame İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının onayına sunuldu. İddianamede, akademisyenler hakkında “örgüt üyeliği” iddiasıyla 1.5 yıldan 7.5’ar yıla kadar hapis cezası istendi. Akademisyenlere destek ise sürüyor. 

TUTUKLU AKADEMİSYENLERE DAYANIŞMA KARTI

İzmir Barış Bloku, ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ bildirisine imza attıkları gerekçesiyle tutuklanan 3 akademisyene kart yollayarak, yalnız olmadıkları mesajını verdiler. 

Cumhruriyet Meydanı’nda bulunan Pasaport PTT önünde toplanan blok bileşenleri ‘Barışın Akademisyenleri Yalnız Değildir’ yazılı pankart açtı. Blok adına basın açıklamasını okuyan Blok Sözcüsü Sevim Korkmaz Dinç, barış bildirisine imza atan akademisyenlere yönelik uygulamaların, üniversite özgürlüğüne indirilmiş bir darbe olarak gördüklerini ifade ederek akademisyenler üzerinden tüm topluma korku ve gözdağı vermenin amaçlandığını dile getirdi. 

Barış isteyen akademisyenlerin her daim yanlarında olacaklarını da ekleyen Dinç, tutuklu akademisyenlerin derhal serbest bırakılmasını istedi. Dinç, barış, demokrasi ve özgürlükten yana olan herkesi akademisyenlerle dayanışmaya da çağırdı. 

İktidara da çağrıda bulunan Dinç “Her ölüm bizleri daha derin üzüntülere boğuyor. Artık yeter diyoruz. Derhal müzakereler başlatılmalı, bu ülkede herkesin kendini güvende hissedeceği, temel hak ve özgürlüklerin geliştirileceği, eşitliğin sağlanacağı barış koşulları tesis edilmelidir” dedi. 

Açıklamanın ardından blok bileşenleri Pasaport PTT Binasına girerek, tutuklu akademisyenlere kart yolladılar. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Lisede ‘öğretmenini ihbar et’ sorgusu

SONRAKİ HABER

Dokunulmazlıklarda son karar haftaya: AKP kendi teklifini Meclise sunabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...