25 Mart 2016 15:46

Lisede ‘öğretmenini ihbar et’ sorgusu

Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun imzasıyla “Milli Güvenliği Tehdit Eden Örgüt ve Yapılarla İrtibatlı Kamu Çalışanları Hakkında Başbakanlık Genelgesi”nin yayımlanmasının ardından 10 bin öğretmen hakkında soruşturma açılırken, Siirt Sosyal Bilimler Lisesinde bir sınıfa toplanan 30 öğrenci, ihbarcılığa zorlandı.

Dağıtılan kağıtta öğrencilere, “PKK propagandası yapan öğretmeniniz ve arkadaşınız var mı? PKK’yi anlatan şarkılar dinliyor musunuz ya da dinleyen arkadaşlarınız var mı? Öğretmenleriniz ders işlerken Sur’dan, Cizre’den, Nusaybin’den, Hakkari’den söz ediyor mu?” gibi birçok soru yöneltildi.

Öğrenciler ise soruların yazılı olduğu kağıdı okuduktan sonra cevap vermeden sınıftan çıktıklarını söyledi. Öğrenciler, kendilerine sorular soran kişinin özellikle müzik öğretmenleri üzerinde durduğunu belirtti. Bu arada okulun müdür yardımcısının da, öğrencilere “Okulumuzun üzerinde kara bir leke var. Onu temizlememiz gerekir” dediği belirtildi. 

Konuya ilişkin DİHA’nın telefonla aradığı Sosyal Bilimler Lisesi yetkilisi, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bir müfettişin okulda inceleme yaptığını söyledi. 5 dakika sonra okul müdürüyle görüşülebileceğini söyleyen okul yetkilisi, daha sonra “Memuruz ve bu konuya ilişkin bilgi veremeyeceğiz” dedi. (SİİRT)

ÖNCEKİ HABER

Memur-Sen’den hükümete sözleşmeli personel desteği

SONRAKİ HABER

Akademisyenlere dayanışma kartı yolladılar: Yalnız değilsiniz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa