25 Mart 2016 15:42

Memur-Sen’den hükümete sözleşmeli personel desteği

Paylaş

Kamu Personel Danışma Kurulu toplantısında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, taşeron işçilerin özel sözleşmeli personel statüsüne getirilmesine ilişkin yasa tasarısının yaklaşık 1.5-2 hafta içinde Meclise sunulacağını söyledi. KESK ve Kamu-Sen’in itiraz ettiği bu uygulamaya Memur-Sen’den destek geldi. 

Kamu sendikaları konfederasyonları temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak, Maliye Bakanının yaptığı açıklamayla güvence ve kadro isteyen taşeron çalışanlarının umutlarını karartıldığını söyledi. Bu pozisyonda istihdam edilmek için getirilen 12 ay boyunca görev yapıyor olma şartının bile yüz binlerce kamu taşeron işçisinin daha baştan kapsam dışı kalacağı anlamına geldiğini belirten Hasan Toprak, diğer yandan da kamu taşeron işçilerine “özel sözleşmeli personel” statüsünde çalışabilmek için geçmiş birikimlerinden, özellikle kıdem tazminatlarından vazgeçmelerinin dayatıldığını söyledi.

Toprak, son dönemde KESK’e yönelik baskıları da eleştirdi. 7 Ağustos 2015-7 Şubat 2016 tarihleri arasında çoğu şube yöneticileri olmak üzere 284 KESK üyesinin sürgün edildiğini belirten Toprak, “Sürgünlerle şubelerimizin fiilen kapatılmak istendiği bizce çok açıktır. Oysa sürgün sadece çalışan kamu emekçisini değil ailesini ve sosyal çevresini de etkilediği için sonuçları en ağır olan baskı politikalarındandır. Başta 29 Aralık grevi olmak üzere grevlere katıldıkları için 7 Şubat 2016 tarihine kadar, son altı ayda 1390 üyemiz hakkında çeşitli ceza talepleriyle soruşturma açılmıştır. Ancak son bir ayda sadece Eğitim Sen üyelerine yönelik greve katıldıkları gerekçesiyle açılan disiplin soruşturmalarının 10 bini aşacağı anlaşılmıştır” dedi. 

‘TASARIYA 4/C’LİLER DE DAHİL EDİLSİN’

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise hükümete destek verdi. Hükümetin seçim vaatlerini yerine getirmesinin kendilerini memnun ettiğini belirten Yalçın, taşeron işçilerle ilgili düzenlemelere 4/C’liler ile birlikte yaklaşık 5 bin memur işi yapan işçilerin de dahil edilmesini istediklerini vurguladı. Son toplusözleşme döneminde gündeme getirilen ancak çözümü sonraya bırakılan maddeleri sıralayan Yalçın, 4/C’lilere kadro verilmesinin de aralarında olduğu söz konusu maddelerin hayata geçirilmesini istedi.

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da 4/C’lilerin kadroya alınması konusunda gerekli adımların atılmadığını belirterek, Çalışma Bakanlığının bu konuya dair net bir takvim belirlemesini istedi. Koncuk, uygulanmayan kararlar nedeniyle imzalanan toplusözleşmenin değersiz kılındığını dile getirdi. Koncuk, taşeron işçilerin “özel statülü sözleşmeli personel” olarak istihdam edilmesinin  de işçilerin kadroya alınacağı anlamına gelmediğini vurguladı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Özgür Üniversitede bahar dönemi seminerleri başlıyor

SONRAKİ HABER

Lisede ‘öğretmenini ihbar et’ sorgusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...