25 Mart 2016 12:15

DTK olağanüstü kongreye gidiyor

DTK, yarın 501 delegasyonla olağanüstü kongreye gidiyor. Eşbaşkanlık değişiminin de olacağı kongrede, dönemin ruhuna uygun bir yapılanmaya gidileceği kaydedildi.

Paylaş

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) 1. Olağanüstü Genel Kurulu'nu 26 Mart'ta Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirecek. Kongreye dair bilgi veren DTK Başkanlık Divanı üyesi Selçuk Mızraklı, ağır bir süreçle beraber bütün siyasi aktörlere büyük sorumlulukların düştüğünü ifade ederek, "Bu süreçten çıkılması için Kürt özgürlük hareketinin önderi üzerindeki tecridin kaldırılması, Dolmabahçe Mutabakatına dönülmesi, çatışmalı süreci sonlanması ve çözümün gelişmesi gerekir. Bu anlamda DTK olarak Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da siyasi bileşenleri olarak bu sürece nasıl bir bakışımızın olması gerektiğini daha iyi anlamak için olağanüstü kongreye gidiyor" dedi.

'İNŞA SÜRECİNE DAHA GÜÇLÜ KATILACAĞIZ'

301'i halk ve 200'ü kurumsal toplam 501 delegenin katılımıyla kongreye gideceklerini ifade eden Mızraklı, “Türkiye ve Kürdistan'dan da birçok kişi katılacak. Yeni eşbaşkanlar ve yeni kongre yapısıyla beraber daha güçlü bir şekilde önümüzdeki dönemi kucaklayacağız. Demokratik özerkliğin inşasına daha güçlü katılacağız" diye konuştu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

17 barodan ortak açıklama: Çocuk istismarı toplumsal utançtır

SONRAKİ HABER

Tutuklu akademisyenler için Silivri Cezaevi önünde de ‘Özgürlük Nöbeti’ tutuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa