25 Mart 2016 09:19

Çerkezoğlu: Taşeron işçinin ikramiyesi de elden gidecek

Paylaş

DİSK/Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, hükümetin gündeme getirdiği özel sözleşmeli personel statüsüyle sendikaların, toplusözleşmelerin ve taşeron sağlık işçilerine verilen 52 günlük ikramiyelerin tasfiye edileceğini bildirdi.

Sendikanın Genel Merkez binasında basın toplantısı düzenleyen Çerkezoğlu, “Yapılan açıklamalara göre Hükümet tarafından ‘kadro’ ile uzaktan yakından ilişkisi olmayan, kamudaki çalışma biçimlerini düzenleyen 657 sayılı yasadaki hiçbir statüye benzemeyen, tümüyle güvencesiz yeni bir statü icat ediliyor” dedi.

HAKLAR YOK EDİLECEK

Özel sözleşmeli personel uygulamasıyla sendikaların, toplusözleşmelerin tasfiye edileceğini ifade eden Çerkezoğlu, “Taşeron sağlık işçisi arkadaşlarımızın 52 günlük ikramiye hakkı da yok ediliyor” dedi.

En önemli noktanın da geriye dönük hak kaybı ve kıdem tazminatlarının yok edilmesi olduğuna dikkat çeken Çerkezoğlu, “10-15 yıldır kıdemi olanlar, yıllardır çalıştıkları işyerinde 50 tane taşeron firma değişse de var olan tüm kazanılmış haklarını sıfırlayacak ve sıfırdan işbaşı yapmış olacak” diye konuştu.

‘8 SENEDİR HAZİRANI BEKLİYORUZ’

Taşeron işçilerin hali hazırda aldıkları ücret üzerinden bu statüye geçeceklerini belirten Çerkezoğlu şöyle devam etti: “Taşeron işçiye kadro değil, yeni bir güvencesiz statü geliyor. Yıllardır verdiğimiz mücadele ile kazandığımız sayısız mahkeme kararının, aklın ve vicdanın gereği yapılmalı, kamudaki taşeron işçiler tüm kazanılmış hakları ile birlikte daimi işçi kadrosuna geçirilmeli, sendika ve özgür toplusözleşme hakkı güvence altına alınmalı, taşeron çalıştırma tümüyle yasaklanmalıdır.”
Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde çalışan taşeron işçi Ali Yılmaz da “Her sene haziranda kadro gelecek diyorlar. 8 senedir haziranı bekliyoruz. Artık bıçak kemiğe dayandı” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Game of Thrones'un senaristleri iddialı: Yaptığımız en iyi sezon bu olacak

SONRAKİ HABER

Soma'da madende kalp krizi geçiren işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...