25 Mart 2016 05:26

Ensarioğlu: Ben taziyeye gittiğimde PYD terör örgütü ilan edilmemişti

Paylaş

CHP ile AKP arasında "Terörist cenazesine gitme" suçlamaları devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sorduğu, “Senin hangi milletvekillerin terör örgütünün ailelerine taziyeye gittiler. Hangi AKP’li belediye ölen PKK’lı için taziye çadırı kurdu” sorusuna AKP'nin Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ve Yasin Aktay yanıt verdi. CHP'li Sezgin Tanrıkulu da AKP'den gelen suçlamalara yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu’nun, AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ve Siirt Milletvekili Yasin Aktay ile Konya’nın AKP’li Selçuklu Belediyesi’ni kastettiği öğrenildi. Galip Ensarioğlu’nun, IŞİD’e karşı savaşırken hayatını kaybeden Şerzat Diyarbaz kod adlı Abdulkadir Durgın için kurulan taziye çadırını ziyaret ederek, sosyal medya hesabından da taziye fotoğrafını paylaştığı kaydedildi.

Ensarioğlu, taziyeye gittiğini kabul ederken “O zaman Türkiye, PYD’yi terör örgütü olarak ilan etmemişti” dedi. Aktay ise “Hiçbir PKK’lının ne cenazesine ne taziyesine katılmış ne de yakınlarına taziyede bulunmuş değilim” diye konuştu.

Ensarioğlu’nun sosyal medya hesabından 21 Haziran 2015’te, “Dicle Deran köyünde Şengal’de çatışmada yaşamını yitiren Abdulkadır Durgın’ın taziyesindeyiz. Allah rahmet eylesin” mesajını paylaştığı belirtildi. Ensarioğlu, Kılıçdaroğlu’nun açıklaması sonrası açıklamada bulundu. Hürriyet'e konuşan Ensarioğlu, “Doğru, katıldım. Hatta bir kez de değil birkaç kez katıldım. Sosyal medyadan da paylaştım. Hâlâ paylaşımım duruyor. Şengal ve Kobani’de IŞİD ile savaşırken ölen, tanıdıklarımın çocuklarının cenazeleriydi. O zaman Türkiye, PYD’yi terör örgütü olarak ilan etmemişti. Hepsi sınır dışında yaşanan çatışmalarda ölmüştü. Türkiye’de eylem yaparken ölen PKK’lıların cenazelerine hiçbir zaman katılmadım. Ama PKK’lı cenazesine katılan CHP’li milletvekili olduğunu biliyorum” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun söz ettiği Selçuklu Belediyesi’nin ise Kobanê’de çatışmalarda ölen YPG’li Orhan Atıcı’nın ailesinin evine taziye çadırı gönderdiği belirtildi. Selçuklu Belediyesi yetkilileri de, “Mahalle muhtarının talebi üzerine taziye çadırını gönderdik. Cenaze olduğu için ve muhtardan talep gittiği için ne olduğunu sorgulamıyoruz. Ama bir vatandaştan ihbar geldi. Bunun üzerine gidip çadırı geri söktük” dedi.

AKP Siirt Milletvekili Yasin Aktay’ın da 2011’de PKK'lilere başsağlığı dileği öne sürüldü. Yenişafak gazetesi yazarı Cemile Bayraktar’ın Aktay’ı sosyal medyada, “PKK’lıların ailesine başsağlığı dilediğiniz için tebrik ederim. Duyarlılıkları bir şekilde vurgulayalım” diye yazdığı kaydedildi. Ancak Aktay iddiaları reddetti: “Hiçbir PKK’lının ne cenazesine ne taziyesine katılmış ne de yakınlarına taziyede bulunmuş değilim. Nereden uyduruyorlar bilmiyorum. 2011’de bana atılmış, benim hiç haberimin olmadığı bir tweet’ten başka bir şeye dayanmıyor. Ben o tweet’i atan Cemile Bayraktar’a da sordum, o da hatırlamadığını söyledi.”

TANRIKULU'DAN AÇIKLAMA

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise kendisi hakkındaki suçlamalara dair yaptığı açıklamada "Linkte resimleri yayınlanan naaş Sosyalist Demokrasi Partisi PM üyesi olan, IŞİD'in Kobane işgali sırasında mayına basarak ölen ve cenazesi 4 ay bekletilen Aziz Güler'in naaşıdır.Fotoğraflar morgda taziye sırasında çekilmiştir. Cenazesinin Türkiye'ye getirilmesinde yardımcı olan başta Numan Kurtulmuş, Diyanet İşleri Bşk ve bütün AKP'lilere teşekkür ediyorum. Türkiye'de barışı ve bir arada yaşamı mümkün kılmak için her acıda, her yasta ortaklaşarak mücadeleye devam edeceğim." dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Can Dündar ve Erdem Gül davası 1 Nisan'a ertelendi

SONRAKİ HABER

Hollanda: Türkiye IŞİD'lileri sınır dışı işleminde normal prosedürleri uygulamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa