25 Mart 2016 04:30

Renault'da dayanışma eylemleri yayılacak

Paylaş

Renault'da işten çıkarılan işçilerin fabrika önündeki direnişlerine, fabrika yemekhanesinde yapılan eylemle destek geldi. Vardiya giriş ve çıkışlarında fabrika önünde bekleyen arkadaşlarının yanına giden işçiler, bu direnişte yalnız olmadıklarını söyledi.

C vardiyası iş başı yaptıktan sonra yemekhanede masalara vurarak ses çıkarma eylemi gerçekleştirdi. Şeflerin “Neden eylem yapıyorsunuz, zam mı istiyorsunuz yoksa başka bir derdiniz mi var?” sorusuna işçiler, “Dışarıda yağmurda bekleyen arkadaşlarımız var onların çocukları açken bizim böyle sessiz kalmamızı beklemeyin. Ya arkadaşlarımız işe geri alınır ya da bu eylemler artarak devam eder. Fabrikada huzur da kalmadı iş barışı da bundan sonra her kesin huzuru kaçsın” diye yanıt verdi. İşçiler eylemlerin diğer vardiyalara da yayılacağını bildirdi.

İşten atılan işçilerle dayanışmak için fabrikada para topladıklarını da aktaran işçiler toplanan paraların dağıtılacağını söyledi.
Atılan işçiler ise “Biz burada ne olursa olsun bekleyeceğiz. Bugün içerideki arkadaşlarımızın bu eylemi bize daha da güç verdi. Destek eylemlerini bütün fabrikalardan bekliyoruz. Sendikamız Birleşik Metal-İş’in artık bizle hareket etmesini istiyoruz. İlk günlerdeki gibi birliğimizi yeniden kurmalıyız” çağrısında bulundu. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Denizli'de bar işletmecisi sokak ortasında vurularak öldürüldü

SONRAKİ HABER

YGS'de sonuçlar açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa