25 Mart 2016 03:58

Lavrov ve Kerry: Suriye anayasasının ağustosa kadar oluşturulmasını hedefliyoruz

Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD ile eşit şartlarda iş birliğine yapmaya hazır olduklarını açıkladı.

Başkent Moskova'da dün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, yaklaşık 4 saatlik bir görüşme yaptı. Daha sonra Lavrov ile Kerry, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 3 saatlik bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantı sonrası basın açıklaması yapan Lavrov, "Eşit şartlarda ve birbirimizin çıkarlarına saygı duyarak iş birliği yapmaya hazır olduğumuzu söyledim. Bu bağlamda bazı konuları gündeme aldık. Bazı konuların karşılıklı kabul edilir çözümleri için ilişkilerimizi düzenli olarak gözden geçirme konusunda da anlaştık" dedi.

ABD'nin kendileriyle aynı fikirde olmayan birçok partnerinin bulunduğunu hatırlatan Lavrov, "Bizim farklı düşündüğümüz birçok problem ve sorun var. Galiba bunlar hep olacak. Ama ortak çıkarlarımızın olduğu ve fikir ayrılığı olmadığı alanlarda eşit şartlarda ve çıkarlar dengesinde iş birliğine yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Basın toplantısında konuşan Kerry, Suriye'deki siyasal geçiş için çerçeve oluşturulması ve anayasa taslağı hazırlanması konusunda Rusya'yla anlaşmaya vardıklarını söyleyip "Her ikisinin de ağustosa kadar oluşturulmasını hedefliyoruz" dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li eski Vekil Erdal Aksünger: Zarrab, Türkiye'nin göreceği en büyük dava!

SONRAKİ HABER

Erdoğan'dan Yargıtay'a atama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa