24 Mart 2016 17:27

Zarrab'ı tutuklatan savcı: Suçluları İran'da da olsalar yakalayacağız

Paylaş

17-25 Aralık yolsuzluk skandalının kilit ismi Reza Zarrab'ı ABD'de tutuklayan Savcı Preet Bharara'nın da aralarında bulunduğu savcılar ve FBI'dan bir direktör, ABD finans sistemine karşı gerçekleştirilen siber saldırılar hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet'in haberine göre basın açıklamasında ilk sözü alan Başsavcı Loretta E. Lynch, finans sistemlerinin tehdit altında olduğundan bahsetti. ABD'nin ulusal güvenliği ve şirketler için tehdit oluşturan siber saldırılar için yasal işlem başlatacaklarını söyleyen başsavcı, "Dünya küçük ve bizim hafızamız çok güçlü! Nerede olursa olsunlar, bu suçlular yakalanacaktır" dedi.

Zarrab'ı tutuklatan New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara, siber saldırılarla ilgili olarak 7 İranlının tutuklandığını belirterek, "Sizlere iyi ve kötü haberlerim var. Bu hackerler İran’da bulunuyor. Bunlar tıpkı bir film sahnesini hatırlatıyor ancak bu suçlar gerçek kişiler tarafından, gerçek kişiler tarafından işleniyor. Ancak artık küreselleşmiş bir dünyada yaşıyoruz. Siber saldırılar hakkında alt yapılarımıza güvenmenizi istiyorum. Suçlular dünyanın neresinde olursa olsunlar, İran'da da olsalar, onları yakalayacağız" dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Barış istediği için tutuklanan akademisyenlerin 7.5 yıl hapsi isteniyor

SONRAKİ HABER

Ensar vakfı başkanı, öğretmen için idam istedi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...