24 Mart 2016 15:37

Karaman'daki cinsel istismara tepki eylemine katılan öğretmene GBT tacizi

Paylaş

Adana’da Eğitim Sen’in çağrısı ile çocuklara yönelik cinsel istismara hayır demek için yapılan basın açıklamasının ardından Güvenlik Şube polisleri tarafından bir eğitim emekçisine GBT taraması yapıldı.

Basın açıklamasına katılanlara GBT taraması yapılmasına tepki gösteren Eğitim Sen Şube Hukuk Sekreteri Mehmet Akarsubaşı, “Çocuk istismarının önlenmesine yönelik bir basın açıklamasına bile tahammül edemiyorlar” dedi.

'YANINIZDAKİNİ TANIMIYORUZ KİMLİK SORMAK ZORUNDAYIZ'

Basın açıklamasının ardından açıklamanın yapıldığı İnönü Parkı’ndan 200 metre uzaklaştıktan sonra arkalarından gelen Güvenlik Şube’den tanıdıkları polislerin kendisine “Sizi tanıyoruz ama yanınızdaki arkadaşı tanımıyoruz. Kimliğine bakmamız lazım” dediğini aktaran Akarsubaşı, “Neden bakmanız lazım?” diye sorduklarında “bu durumdan biz de rahatsızız ama bize emir verildi. Sormamız lazım” cevabını aldıklarını anlattı.

Adana’da yoğun olarak açılan Cumhurbaşkanı’na hakaret” davaları ile basın açıklamalarına katılımı önlemeye çalışan emniyet ve AKP hükümetinin bu akşam kalabalık geçen basın açıklamasının ardından basın açıklamasına gelenleri engellemek için bu uygulamaya başvurduklarını söyledi.

Yakın zamanda buna benzer uygulamaların başka Eğitim Sen üyelerine de yapıldığını aktaran Akarsubaşı, “Bu, basın açıklamasına katılmayın siz suçlusunuz demek istiyorlar” dedi.  Bunun polis devleti olmaya giden adımlardan bir tanesi olduğunu dile getiren Akarsubaşı, bu kimlik sormalar AKP’nin halkı baskı altına alma politikalarının sonucudur. Biz AKP hükümetini uyarıyoruz. Biz bu baskılara boyun eğmeyeceğiz” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen Adana Şubesi: Aile Bakanı istifa etsin, denetimsiz dini evler kapatılsın

SONRAKİ HABER

Antalya'da kadınlar 'Ensar vakfı kapatılsın' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...