24 Mart 2016 14:59

Eğitim Sen Adana Şubesi: Aile Bakanı istifa etsin, denetimsiz dini evler kapatılsın

Paylaş

Eğitim Sen Adana Şubesi Karaman’da Ensar Vakfı bünyesindeki evlerde kalan çocuk yaştaki erkek öğrencilerin cinsel istismara maruz kalması karşısında hükümetin aldığı tavrı protesto etmek için basın açıkalması gerçekleştirdi. Çok sayıda kişinin katıldığı eylemde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı istifaya çağrıldı.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Şube Başkanı Ahmet Karagöz, bu ve benzeri vakaların yaşanmaması için Ensar Vakfı başta olmak üzere denetimden uzak olan dini vakıf ve cemaat evlerinin kapatılmasını talep ederek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanını açıklamasından dolayı istifaya davet etti.

Türkiye’de denetimden uzak dini cemaat ve vakıflar aracılığıyla yapılan faaliyetlerin can yakmakta olduğunu dile getiren Karagöz, “Diyarbakır’da kaçak Kur'an kursunda çıkan ve 6 çocuğun yaşamına mal olan yangından sonra Karaman, Aydın ve Osmaniye’de yaşanan cinsel istismar vakaları, gönüllülük altında dini eğitim veren kurum ve kuruluşlarla ilgili kamu denetimine ne kadar ihtiyaç olduğunu göstermektedir” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DT, oyuncuları sabıkalı çıkarmaya çalışıyor

SONRAKİ HABER

Karaman'daki cinsel istismara tepki eylemine katılan öğretmene GBT tacizi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...