24 Mart 2016 15:00

DT, oyuncuları sabıkalı çıkarmaya çalışıyor

Paylaş

Tuncer YIĞCI 

Ankara Devlet Tiyatrosunda oyuncu olan Tuncer Yığcı, ‘Devlet Tiyatrolarında sürgün genelgesi’ni gazetemize yazdı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün, “Günlük Evrensel gazetesinin bugünkü baskısında yayınlanan ‘Devlet Tiyatrolarında Sürgün Genelgesi’ başlıklı haberde yer alan , ‘Devlet Tiyatrolarında sürgün anlamına gelen bir genelge yayımlandı ‘ haberi gerçeği yansıtmamaktadır.” şeklindeki açıklaması gerçeği yansıtmamaktadır. Derin nefes alarak ve sakin kalmaya çalışarak demek isterim ki:

1- Yönetimle karşılıklı olarak imzalanan sözleşmede, personel imzasıyla çalışmaya hazır olduğunu taahhüt etmektedir. Yönetim de kendi imzasıyla personeli çalıştıracağı taahhüdünde bulunmaktadır. Bu gerçekten hareket edildiğinde personelin tek yanlı olarak -açıklamada söylendiği gibi- “çalışmama” şansı ve hakkı yoktur, olamaz. Yönetimin “çalıştırmama ya da çalıştıramama” yaklaşımının açık seçik ortada olduğu bu durumun içinden personeli sabıkalı çıkarmaya yeltenmesi kabul edilemez.

2- A, B ve C kadroları için emeklilik vb. nedenlerle boşalan toplam kadro 300 (üç yüz) civarında olduğu halde, bölgelerdeki açığı giderecek şekilde sınav açarak 300 kişinin kadroya alınmamasının nedeni açıklanmalıdır.

ÇALIŞMA BARIŞININ BOZULMASININ SORUMLUSU HANGİ ODAK?

3- Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa’da sahne üzerinde görev verilen dışarıdan sözleşmelilerin (kadrolu olmayan) sayısı nedir? Kadroluların görevlendirilmemesi, dışardan sözleşmelilerin sayısının yüksekliğiyle ilgili olmasın sakın?

4- İçinde bulunduğumuz sezonda sınırlı sayıda oyun üretilmesinin suçlusu neden görev verilmeyen personel olacakmış?

5- Sözleşmeye attığımız imzanın anlamı ortadayken bir de görev alma eylemi mi yapmamız gerekiyor?

6- Geçen sezon sahnelemiş olduğum Alacaklılar oyunu tüm temsillerini dolu salona oynamış olduğu halde gerekçesiz olarak kaldırılmış olmasının cevabı, yapılan bu açıklamanın ruhundan soyutlanabilir mi?

7- Bütün bunlar ortadayken çalışma barışı ve huzurun bozulmasının sorumlusu acaba hangi odaktır?

ÖNCEKİ HABER

Cenevre’nin ikinci turu tamamlandı

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen Adana Şubesi: Aile Bakanı istifa etsin, denetimsiz dini evler kapatılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...