24 Mart 2016 14:42

Genel müdürün tacizine karşı nöbet eylemi başlıyor

Paylaş

Dilek OMAKLILAR
Manisa

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde Elginkan Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Valfsel Armatür AŞ’de çalışan 48 yaşındaki sekreter Z.G, Genel Müdür H.O. tarafından tacize uğradığını iddia ederek fabrika önünde taciz nöbetine başlayacağını duyurdu. 

Elginkan Topluluğu bünyesindeki fabrikalarda 25 yıldır sekreter olarak çalışan  2 çocuk annesi Z.G, uğradığı taciz sonrasında topluluk yöneticileri ile iletişime geçtiğini ancak aldığı cevabın “Bir sekreter yüzünden müdürümden vazgeçmem” olduğunu söyledi. Tacizin Elginkan topluluğu içerisinde duyulmasının ardından mobbinge uğradığını dile getiren Z.G, haftalarca yönetim ve genel müdürleri tarafından pasif çalıştırılmaya itildiğini ifade etti.

Olayın detaylarını da anlatan 25 yıllık işçi, Genel Müdür H.O’un kendisine “Ben artık ETİM (Elginkan Topluluğu İcra Meclisi) üyesi ve birçok fabrikanın sorumluluğunu taşıyorum. Biliyorsun ki müdürler değişince sekreterler de değişir ama ben seni değiştirmedim. Çünkü senden ve işinden çok memnunum. Karımdan çok seni görüyorum. Bu yüzden beraber çalışmak için beni rahatlatman gerekir” ifadelerini kullandığını ve fiziksel tacizde bulunduğunu ifade etti. Uğradığı tacizin ardından ailesinin ve kendisinin psikolojik olarak zor durumda kaldığını ve etrafındaki insanlardan “Onlar büyük insanlar, tacize uğradığına kim inanır ki? Dava açsan da kazanamazsın” yorumlarını aldığını ancak tüm bu yorumlara da inat hukuki süreci başlattığını söyledi.

İLK NÖBETİ BABASI İLE TUTACAK

Z.G, 29 Mart Salı günü başlatacağı ilk taciz nöbetini ise babası ile birlikte tutacak. Ailesinin ve 2 çocuğunun kendisine güvendiğini ve destek verdiğini vurgulayan Z.G, “Haklı mücadelemden asla vazgeçmeyeceğim. Hiç bir kadının tacize karşı susmaması gerekir. Makamların büyüklüğü tacizi haklı kılmaz” diyerek bütün kadınları nöbete destek vermeye davet etti.

Hukuki süreç başlatan Z.G’nin Avukatı Dinçer Çalım, davanın henüz soruşturma aşamasında olduğunu söyleyerek şunları ekledi, “Bu süreç iki tarafın ifade vermesiyle başlıyor. Z.G. savcılığa ifade verdi. H.O’nun karakola ifade verdiği bilgisi geldi ancak ifadesi henüz dosyaya eklenmedi. Bekliyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş Belediyesinde işten atılan arkadaşları için iş bırakan işçilere polis zoruyla iş başı

SONRAKİ HABER

İmam Hatip Lisesi öğretmeni öğrencilerine cinsel istismardan tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...